Burgemeester Marianne Besselink te midden van Harry en Dinie ten Pas. Foto: Jan Hendriksen.
Burgemeester Marianne Besselink te midden van Harry en Dinie ten Pas. Foto: Jan Hendriksen. (Foto: Jan Hendriksen)

Harry en Dinie ten Pas 60 jaar getrouwd

VORDEN – Na de felicitaties bij binnenkomst complimenteert burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst Harry en Dinie ten Pas direct op hun prachtig mooi versierde feestboog van dennengroen met witte roosjes die bij de voordeur hangt en de keurig netjes onderhouden tuin. En dat doet Harry ten Pas (81) en Dinie ten Pas-Schigt (77) zichtbaar goed. Het echtpaar was woensdag 25 april zestig jaar getrouwd. Het diamanten paar woont al ruim 58 jaar op dezelfde locatie aan het Hoetinkhof in Vorden.

Door Jan Hendriksen

Het is een bekent spreekwoord: 'Van bruiloft komt bruiloft'. En in het geval van Harry en Dinie is dat ook daadwerkelijkheid. Op de bruiloft van Dinie's halfbroer, die met een pleegzoon uit de familie van Harry trouwde, leerde het tweetal elkaar kennen. Niet veel later traden Harry en Dinie zelf in het gemeentehuis in Zutphen in het huwelijk en trokken ze bij de familie van Dinie in om anderhalf jaar later naar Vorden te verhuizen. "Daar kregen we destijds via de EMPO waar ik werkte een huurwoning aan het Hoetinkhof aangeboden. En daar wonen we na al die jaren nog steeds met veel plezier", zo verklaart Harry die een geboren en getogen Vordenaar is.

Dinie is van geboorte een Zutphenees. Harry werkte in totaal 26 jaar tot aan de sluiting bij de bekende voormalige Vordense fietsenfabriek EMPO. Eerst in de lampen- en later in de dynamo- en bouwafdeling van de fabriek. "In de hoogtijdagen werkten er 250 mensen. Maar helaas in 1979 ging de fabriek failliet en moest ik naar ander werk uitzien. Met een aantal collega's zijn we toen bij de Coveco slachterij in Twello gaan werken", zo herinnert Harry zich nog. Dinie maakte vele jaren de kantoren van de EMPO schoon en werkte ze als schoonmaakster ook op het gemeentehuis in Vorden.

Muziek is altijd een grote passie van Harry geweest. Hij was vele jaren als slagwerker (kleine trom) lid van zowel de voormalige Vordense muziekverenigingen Concordia als Sursum Corda (nu Harmonie Vorden). Naast muziek hielp hij ook altijd met de oud-papier inzameling van Sursum Corda. Wandelen was Dinie's grootste hobby. Ze nam regelmatig aan de Zutphense en Vordense avondvierdaagsen deel.

Activiteiten
Zowel Dinie als Harry zijn lid van de Senioren Vereniging Vorden. Maandelijks zijn ze op de verenigingsmiddagen te vinden en nemen ze deel aan bijna alle activiteiten. "Spelletjesmiddagen, sjoelen, bingo's. Prachtig. Dat houdt je jong en je treft nog eens wat oude bekenden", zo zegt Dinie terwijl een van de kleinkinderen binnenkomt en opa en oma feliciteren. Ook zijn Dinie en Harry steevast te vinden op de activiteiten die de Zonnebloem Vorden organiseren. Afgelopen zaterdag vierden Harry en Dinie in familieverband en met enkele kennissen hun diamantenhuwelijksfeest. Het echtpaar heeft drie kinderen, vijf kleinkinderen en sinds kort één achterkleinkind.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden