Wethouders van Bronckhorst Arno Spekschoor, Antoon Peppelman, Jan Engels en Paul Seesing aan de slag voor Present. Foto: PR Present Bronckhorst
Wethouders van Bronckhorst Arno Spekschoor, Antoon Peppelman, Jan Engels en Paul Seesing aan de slag voor Present. Foto: PR Present Bronckhorst

Wethouders van Bronckhorst bijten het spits af

BRONCKHORST - Het allereerste project van Present in Bronckhorst is een feit! Op een stralende dinsdagmiddag 8 mei gingen vier wethouders van Bronckhorst, Antoon Peppelman, Jan Engels, Paul Seesing en Arno Spekschoor, kordaat aan de slag bij een aantal tuinen, die overwoekerd waren met onkruid. De bewoners waren door diverse lichamelijke en andere problemen, waaronder onvoldoende financiën, hiertoe niet in staat.

Een consulent van het sociaal team had de hulpvraag bij Present neergelegd. Een van de hulpontvangers is veel thuis en graag buiten en het onkruid in haar tuin was een doorn in haar oog, ze werd er ook verdrietig van. Ze is erg blij met haar nette voortuin. De andere hulpontvanger was zelf al in beweging gekomen door de voortuin te ontdoen van allerlei speelgoed en overtollige spullen, zodat de mannen de ruimte hadden. Ook had hij al wat tuingereedschap klaar gezet.

De wethouders gingen voortvarend aan de slag, ondanks de warmte. Gelukkig verzorgde mevrouw van de ene tuin voor koffie en thee, en zorgde Present voor voldoende water. "Heel erg leuk om te doen!", twitterde één van hen naderland. Het resultaat mocht er zijn. Mede hierdoor is de leefbaarheid van het hele blok verhoogd. "Ik vind het zo lief dat jullie mij zijn komen helpen," zei mevrouw na afloop. "Ik deed dit vroeger altijd zelf maar dat lukt nu helaas niet meer, de tuin ziet er nu weer zo netjes uit!"

Present in Bronckhorst
Er gebeurt al veel moois in de gemeente Bronckhorst en het is goed om te ervaren dat Present aanvullend en versterkend kan zijn voor wat er al is. De unieke formule van Present: uitgaand van het aanbod van een groepje vrijwilligers, het eenmalige en kortdurende karakter van de projecten en de ontmoetingen 'achter de voordeur', is een verrijking voor de gemeente Bronckhorst. En altijd in samenwerking met een sociaal consulent of andere hulpverlener, zodat de hulp bij de juist mensen komt: mensen zonder netwerk, financiën en/of slechte gezondheid.

Present wil zich graag - in verbinding en aansluiting bij bestaande initiatieven – inzetten voor een nog mooier Bronckhorst. Met elkaar en voor elkaar.

Wie belangstelling heeft om eenmalig met een groepjes iets praktisch of sociaals voor een ander te doen, meldt zich aan via www.presentbronckhorst.nl of neemt contact op met Hilde Colenbrander, projectcoördinator, hilde.colenbrander@presentbronckhorst.nl.

Meer berichten