De tuinen van de Wildenborch zijn met Pinksteren weer open voor publiek. Foto: PR
De tuinen van de Wildenborch zijn met Pinksteren weer open voor publiek. Foto: PR

Open tuinendagen Wildenborch tijdens Pinksteren

WILDENBORCH - Het is voorjaar in de tuinen en in het bos van de Wildenborch. Met volle kracht komen de bomen in hun blad, groeit het gras en de struiken staan in bloei. Het tuinteam is hard aan de slag om te zorgen dat de tuinen er weer op hun mooist bij liggen, want de open tuinendagen komen er aan. Op zondag 20 en maandag 21 mei is het zover. Dan zwaait het grote toegangshek open en kunnen de bezoekers van 10.00 tot 17.00 uur door de tuinen dwalen.

Met witte pijltjes wordt een route aangegeven, waarlangs ook het nieuwe kabouterverhaal voor de kinderen speelt: 'Koning Sassafras en de bloemendief'. Al wandelend komt men langs monumentale beelden en bomen, zoals de twee eeuwen oude libanon ceder en de indrukwekkende vleugelnoten. Bij het oude zwembad kwaken de groene kikkers luidkeels en de (zeldzame) kamsalamanders verschuilen zich langs de waterkant.
De theeschenkerij in het Koetshuis is open voor de bezoekers. Daar kan men op het terras of binnen aan een van de tafels genieten van koffie of thee met iets lekkers er bij. Voor degenen die iets meer willen weten over de historie van de Wildenborch, is er een kleine expositie.
Bij het Koetshuis staat een aantal marktkramen, waar vaste en éénjarige planten worden aangeboden. Ook is er een boekenkraam, met o.a. kinderboeken die geschreven zijn door de kinderboekenschrijfster Jennine Staring, tevens bewoonster van het kasteel. Wildenborchse honing en bijzondere jams en chutneys vullen ieder ook een kraam. En ook is er weer Italiaans ijs verkrijgbaar.
Om nog een beetje verder te kijken dan de tuinen achter het huis, kan men een wandeling maken in het bos. Er is afgelopen winter hard gewerkt aan het herstel van het bosgebied door o.a. het dode hout er uit te halen en een diversiteit aan nieuwe bomen te planten. Wie meer wil weten wat er zoal groeit en bloeit: IVN gids Job Teeuwen zal een aantal keer per dag belangstellenden meenemen en uitleg geven over wat er zoal te zien is.

De toegang bedraagt € 6,50 per persoon. Kinderen tot 12 jaar en parkeren gratis. Honden mogen niet de tuin in, ook niet aan de lijn.

Open tuinendagen de Wildenborch op 20 en 21 mei. Adres: Wildenborchseweg 20, Vorden.


www.wildenborch.nl

Meer berichten