Een schilderij van Dorian Hiethaar. Foto: Agnes Raben
Een schilderij van Dorian Hiethaar. Foto: Agnes Raben

Robijnen jubileum met nieuw werk van Dorian Hiethaar en Ellen van Eldik

VORDEN - In Galerie Agnes Raben in Vorden is van 21 mei t/m 24 juni de expositie Bos en Parels te zien met recente schilderijen en tekeningen van de Nijmeegse beeldend kunstenaars Ellen van Eldik en Dorian Hiethaar. Beiden zijn 40 jaar actief werkzaam als kunstenaar. De opening van de expositie wordt extra feestelijk en er zal hierbij pure poëzie klinken over bos en parels want D. & E. zijn namelijk ook 40 jaar samen. Voor het bijwonen van de officiële opening op 20 mei zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar. Galerie Agnes Raben, Nieuwstad 20, in Vorden is tijdens exposities open op vrijdag zaterdag zondag én maandag van 11 tot 17 uur. Zie voor informatie ook www.galerieagnesraben.nl

Ellen van Eldik (1950): De natuur, planten en bloemen, zijn voor haar een doorlopende inspiratiebron en onderwerp in haar schilderijen en tekeningen.
Vanuit een fascinatie voor snoeren en kettingen en uit bewondering voor Coco Chanel schildert Ellen parels. Bij 't zien van een van Ellens parelschilderijtjes schreef Connie Palmen: "Wat de kunst eens te meer duidelijk maakt is dat kralen de tranen zijn die je in je leven hebt vergoten en dat die je verbinden met je liefdes en vrienden. Ik werd er prompt blij van".

Dorian Hiethaar (1951): Schildert sinds 1988 enkel en alleen "Het lievelingsbos uit mijn kinderjaren".
Daar waar zij opgroeide en tot diep in haar vezels mee is verbonden blijkt al die jaren een onontkoombare en onuitputtelijke bron in haar oeuvre. Dorian Schildert zonder voorstudies. Haar atelier in het bos dient als uitvalsbasis. Van daaruit gaat zij het bos in, leeft, loopt en kijkt daar tot de dag komt waarop de schilder tot schilderen over gaat. Ze weet nooit van te voren waar het over zal gaan. De schilder schildert en reageert niet meer op het rationele.

Meer berichten