Vordenaar Arjan Bikkel 14de in ONK Sportcup 600. Foto: Henk Teerink

Hamove leden gemotiveerd tijdens wegraces

Algemeen

HENGELO/ASSEN - In het pinksterweekend werd de derde ronde van de OW Cup verreden op het TT Circuit Assen, waarbij regionale rijder Thijs Peeters een podium wist te behalen in de ONK SuperCup 600 wedstrijd. Een week eerder liet Hamove-lid Rob Hartog een sterke indruk achter in de World Supersport op Imola.

Hamove-lid Rob Hartog reed in het weekend van 11 tot en met 13 mei zijn derde race van het seizoen in de World Supersport op Imola. Na goede klasseringen in de eerste wedstrijden was Hartog ook snel onderweg op het Italiaanse circuit. In de race vocht Hartog lang voor een top-vijf positie, maar hij zakte in de slotfase terug naar een elfde plaats. Hartog gaat naar drie races ruim aan de leiding in de FIM Europe Supersport Cup, een Europees kampioenschap dat rijdt binnen de World Supersport.

Tijdens de derde ronde van de OW Cup op zaterdag 19 mei werd er bekend gemaakt door de organisatie CRT Holland dat de NK-klassen voortaan een ONK-status krijgen. Gastrijder Ricardo Brink pakte de winst na een spannende race in de ONK SuperCup 1000 categorie voor een andere gastrijder Pepijn Bijsterbosch en regerend kampioen Nigel Walraven. Hamove rijder Cliff Kloots wist zich in de beginfase ook in de kopgroep te handhaven, maar zakte later in de race terug. Kloots finishte als zesde, maar omdat er twee gastrijders voor hem waren geëindigd, scoorde hij punten voor een vierde positie. Toine Gierkink het jonge talent en tevens lid van de Hamove scoorde met een vijfde plaats zijn beste resultaat tot nu toe in de OW Cup.

Thijs Peeters ging voor aanvang van de derde race van 2018 aan de leiding in de ONK SuperCup 600 tussenstand. Na een matige openingsfase wist hij zich in het tweede deel van de race naar het podium te rijden. Peeters werd derde achter gastrijder Jaimie van Sikkelerus en Nick Vlaar. Peeters staat nu tweede in de tussenstand achter de nieuwe leider Vlaar. Arjan Bikkel uit Vorden werd veertiende in de ONK SportCup 600 en zijn broer Niels kwam als negende over de finish in de ONK SportCup 1000. In hetzelfde weekend werd de Grand Prix van Frankrijk verreden op het circuit van Le Mans. De protegé van Torleif Hartelman, Sam Lowes, rijdt dit seizoen in de Moto2-categorie. Lowes was tijdens de trainingen grotendeels bij de eerste tien te vinden, maar wist dit in de race niet vast te houden. Lowes eindigde in de race als dertiende en nam daarmee drie WK-punten mee naar huis.