Wielerronde van Wichmond, op de foto een doorkomst tijdens de 40ste editie. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Wielerronde van Wichmond, op de foto een doorkomst tijdens de 40ste editie. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink

43ste Wielerronde van Wichmond

Algemeen

WICHMOND – Zaterdag 26 mei zal de 43ste wielerronde van Wichmond verreden worden. De wielerronde, georganiseerd door de RTV Vierakker-Wichmond, zal om 15.00 uur beginnen met de wedstrijd voor de Amateurs en Sportklasse. Namens de organiserende club zal Felix Wolbert uit Hengelo aan de start staan. De dag wordt afgesloten met een wedstrijd voor de Masters 40+ om 17.00 uur.

Vorig jaar werd nog een kleine omloop verreden, dit jaar heeft de organisatie gekozen voor een kleine ronde van 1250 meter door het dorp. De reden hiervoor is dat een kleine ronde aantrekkelijker is voor toeschouwers, omdat zij de renners dan vaker voorbij zien komen. De start en finish is aan de Baron van Heijdenlaan, vervolgens rijden de renners via de Vierakkersestraatweg, de Dorpsstraat en de Hackforterweg de Baron van Heijdenlaan weer op. De hiervoor genoemde wegen zullen daarom ook afgesloten zijn van ongeveer 14.00 uur tot 19.00 uur. Aan omwonenden van het parcours wordt gevraagd de parkeerstroken vrij te houden.

RTV Vierakker-Wichmond renner Rens te Stroet is als negende gefinisht in de Ronde van Overijssel die op 12 mei verreden werd. De wedstrijd werd gewonnen door Piotr Havik. Harry Tanfield en Max Kanter maakten het podium compleet.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant