Zwembad In de Dennen Vorden. Foto: Archief Liesbeth Spaansen
Zwembad In de Dennen Vorden. Foto: Archief Liesbeth Spaansen

Incident in Vordens zwembad met dodelijke afloop

VORDEN – Zwembad In de Dennen bracht via Facebook het bericht uit van de sluiting tot nader orde in verband met een ernstig incident met dodelijke afloop in de nacht van donderdag 8 juni.

'Beste bezoekers, vandaag heeft er een ernstig incident plaatsgevonden bij het zwembad. Politie, ambulance en brandweer zijn ter plekke en hebben mededeling gedaan van een tragisch ongeval met dodelijke afloop. Met grote verslagenheid delen wij u dit via deze weg mede. Het zwembad is tot nader orde gesloten.'

De politie Bronckhorst berichtte hierover via twitter. 'Vannacht is in Vorden een 29-jarige man uit Vorden verdronken in zwembad In de Dennen. Politie doet onderzoek naar de toedracht.'

‏Via het twitteraccount van de Gemeente Bronckhorst reageerde Burgemeester Besselink op dit twitterbericht: "Ik ben enorm geschrokken van het vreselijke ongeval dat heeft plaatsgevonden in Vorden. Mijn gedachten gaan uit naar de naasten van het slachtoffer."

Omroep Gelderland berichtte dat er wordt onderzocht hoe de man in het openluchtbad is terechtgekomen. Rond 3.10 uur kwam er via 112 een telefoontje binnen dat er iemand te water was geraakt. De hulpdiensten hebben de man uit het bad gehaald, maar hij bleek al te zijn overleden. Er wordt onderzocht wie er heeft gebeld.

Meer berichten