Zwembad In de Dennen Vorden. Foto: Archief Liesbeth Spaansen
Zwembad In de Dennen Vorden. Foto: Archief Liesbeth Spaansen

Update: Incident in Vordens zwembad met dodelijke afloop

VORDEN – Zwembad In de Dennen bracht via Facebook het bericht uit van de sluiting tot nader orde in verband met een ernstig incident met dodelijke afloop in de nacht van donderdag 8 juni. Het zwembad was tot nader orde gesloten.

De politie Bronckhorst berichtte over het incident via twitter. 'Vannacht is in Vorden een 29-jarige man uit Vorden verdronken in zwembad In de Dennen. Politie doet onderzoek naar de toedracht.' ‏Via het twitteraccount van de Gemeente Bronckhorst reageerde Burgemeester Besselink op dit twitterbericht: "Ik ben enorm geschrokken van het vreselijke ongeval dat heeft plaatsgevonden in Vorden. Mijn gedachten gaan uit naar de naasten van het slachtoffer."

Omroep Gelderland berichtte dat de 29-jarige man is verdronken doordat hij onder een afdekzeil terechtkwam. De man was 's nachts met twee anderen gaan zwemmen. Zij vonden dat hun kameraad te lang onder water bleef en zijn hem gaan zoeken. Zij alarmeerden de hulpdiensten. De politie concludeert dat er sprake is van een noodlottig ongeval en heeft een misdrijf uitgesloten. Daarmee is het politieonderzoek afgesloten.

Meer berichten