Erna Steman (77) en Hetty Fransen (69) zijn trouwe bezoekers van 'Ontmoeting en Dagbesteding'. Foto: PR
Erna Steman (77) en Hetty Fransen (69) zijn trouwe bezoekers van 'Ontmoeting en Dagbesteding'. Foto: PR (Foto: )

Sociaal contact en volop activiteiten dankzij 'Ontmoeting en Dagbesteding'

VORDEN - Bijna het hele jaar kan men op dinsdag van 10.00 tot 15.30 uur bij de SOOS van het Kulturhus terecht om andere deelnemers te ontmoeten, gezellig met elkaar koffie te drinken, even bij te praten, een spelletje doen, meedoen aan een activiteit en rond half één samen eten.

Aan tafel zitten twee deelnemers aan de 'Ontmoeting en Dagbesteding' dat door Welzijn Vorden met behulp van een groep enthousiaste vrijwilligers wordt georganiseerd. Erna Steman (77) en Hetty Fransen (69) zijn trouwe bezoekers van deze dienstverlening. Ze vinden het heerlijk om met anderen de krant door te nemen en te praten over de actualiteit en mee te doen aan allerlei activiteiten. Ze hebben in de afgelopen jaren al van alles gedaan: bloemschikken, schilderijtje maken, geheugenspelletjes, stoelgymnastiek, koersbal, bingo, geluisterd naar muziek en voorgedragen gedichten, jeu de boules op tafel, om maar een paar dingen te noemen. Op twee dinsdagen in de zomerperiode is er een zomerstop, maar alle andere dinsdagen kan men in de SOOS terecht.

Hetty Fransen komt uit Utrecht en verhuisde met haar man naar Vierakker-Wichmond om daar een boerderij te beginnen. Na het overlijden van haar man en de verkoop van de boerderij ziet ze een leuk appartement te koop staan in de Galleehof en zo verhuist ze naar Vorden. Ze hoort van de 'Ontmoeting en Dagbesteding' van Welzijn Vorden en dat lijkt haar wel wat. Ze vond het meteen leuk en ze slaat bijna geen dinsdag over. Ze houdt van gezelligheid en ze vindt sommige activiteiten heel informatief en andere weer heel ontspannend.

Erna is een geboren Achterhoekse. Het ging even niet zo goed met haar en na advies van haar huisarts is ze komen kijken en ze vond het meteen leuk. Het gaat nu beter, zegt ze zelf. Ze wil deze dienstverlening niet missen. "'Ontmoeting en Dagbesteding' moet blijven", zeggen ze allebei.

Aan tafel is Ina Eskes aangeschoven die, samen met Dinie Velhorst, coördinator is van 'Ontmoeting en Dagbesteding'. Zij kijkt en zoekt naar dingen die goed gebruikt kunnen worden bij een activiteit en daarom loopt ze regelmatig bij 'De Werf' in Vorden binnen. Soms worden er spullen geleend. Nu zijn Hetty en Erna aan het breien met wol die bij 'De Werf' vandaan komt. De producten worden weer voor de verkoop bij 'De Werf' ingeleverd. Tijdens het gesprek worden door de andere deelnemers spelletjes gedaan. Sjoelen en rummikuppen zijn zeer populair bij deze groep, die voor ongeveer de helft uit mannen bestaat.
Een deelnemer betaalt 12,50 euro per dag, inclusief eten en drinken. Dat is ongeveer zeventig procent van de kostprijs. De rest komt uit de gemeentelijke subsidie die Welzijn Vorden ontvangt.

De groep bestaat uit 8 tot 15 personen en er is nog plaats voor nieuwe deelnemers. Er wordt wel verwacht wordt dat zij beschikken over een redelijke mate van zelfredzaamheid. Zin om op de dinsdag andere mensen in een gezellige sfeer te ontmoeten en deel te nemen aan activiteiten? Loop dan op eens binnen of neem telefonisch contact op met Welzijn Vorden. Wie niet meer zo mobiel is, kan contact opnemen met de vervoersdienst van Welzijn Vorden voor het ophalen en brengen.


0575 - 553 405

Meer berichten