Basisschool De Kraanvogel is dichterbij dan u denkt

KRANENBURG - In Kranenburg bij Vorden staat basisschool De Kraanvogel. Op deze school -net buiten Vorden- zitten leerlingen vanuit de wijde omgeving, van Zutphen tot Ruurlo en van Hengelo tot Lochem en natuurlijk Vorden. Wat maakt deze school zo bijzonder en is het halen en brengen geen gedoe? In een gesprek met ouders van leerlingen vinden we antwoorden op deze vragen.

"De Kraanvogel is een moderne, kleinschalige school waar bijzonder goed gekeken wordt naar de individuele behoefte van elk kind. Niet alleen bij kinderen die extra zorg nodig hebben, maar ook bij kinderen die behoefte hebben aan extra uitdagingen. Door slim om te gaan met de inzet van personeel en moderne ICT-oplossingen, wordt echt invulling gegeven aan 'passend onderwijs'. Leerkrachten zijn ook bijzonder creatief in het aansluiten bij individuele onderwijsbehoeften," volgens één van de ouders.

Bij een bezoek aan De Kraanvogel valt de groene inrichting van het schoolplein op. Veel ruimte voor natuurlijk spelen en een grote moestuin. "Bij De Kraanvogel krijgen sport en bewegen veel aandacht; er is een eigen gymzaal en een vakleerkracht gym. 's Zomers wordt er door de bovenbouw wekelijks gezwommen in het zwembad 'In de Dennen'. Leerlingen worden gestimuleerd mee te doen met toernooien, de Blubberrun en de avondvierdaagse." De Kraanvogel heeft bovendien het keurmerk Gezonde School voor Sport en bewegen.

Over de afstand naar school zeggen de ouders dat het in het begin wennen is, maar dat het in de praktijk prima te doen is. De school is goed bereikbaar en er is voldoende parkeerruimte. Veel kinderen komen op de fiets. De school heeft weliswaar geen continurooster, maar praktisch alle kinderen blijven op school eten. Ze worden opgevangen door (vrijwillige) overblijfouders. Ook voor speelafspraken is de afstand geen belemmering. Directeur Jan Brouwer: "Samen met ouders kijken we ook naar mogelijkheden om het halen en brengen te vergemakkelijken, bijvoorbeeld door een app-groep van ouders die uit dezelfde richting komen, zodat zij meerijden makkelijk onderling kunnen regelen, of misschien zelfs wel het laten rijden van een schoolbusje."

Het team van De Kraanvogel laat graag de school zien. Bel of mail gerust voor een afspraak of meer informatie, of raadpleeg de website. Ook kunt u een kijkje komen nemen tijdens de inloopochtend op 26 juni 2018.


0575 - 55 66 52

school@dekraanvogel-vorden.nl

www.dekraanvogel-vorden.nl

Meer berichten