De regionale zwemmers die aan de Gelderse kampioenschappen deelnamen. Foto: PR
De regionale zwemmers die aan de Gelderse kampioenschappen deelnamen. Foto: PR

Regionale zwemmers succesvol tijdens Gelderse Minioren Finale

Algemeen

RUURLO – Elf zwemmers van de regionale Lochemse zwemsportvereniging De Berkelduikers hebben vorige week in zwembad de Koekoek in Vaassen met succes deelgenomen aan de Gelderse Minioren Finale (GMF). Nynke van Leeuwen uit Warnsveld (minioren 5) en Lars Haijtink uit Barchem (minioren 6) hadden zich geplaatst voor alle zes te zwemmen slagen/afstanden. Froukje van Leeuwen uit Warnsveld (minioren 3) mocht op alle vijf te zwemmen afstanden zwemmen. De achttien snelste zwemmers van Gelderland per programma nummer mochten aan de finale deelnemen.

Op de zaterdag wist Lars Haijtink na een spannende race op de honderd meter schoolslag een bronzen medaille binnen te halen. En alle minioren die zwommen wisten een persoonlijk record neer te zetten. Na een nachtje rust ging de wedstrijd op zondag verder. Deze wedstrijddag ging nog beter; voor Bram Scholte uit Ruurlo was er een zilveren medaille op de honderd meter vrij en voor Lars Haijtink wederom een bronzen medaille maar nu op de tweehonderd meter wisselslag. Voor beiden een dik persoonlijk record. En ook nu weer werden er door alle zwemmers weer mooie pr's gezwommen. Als laatste onderdeel stond de finale van de vier keer vijftig meter wisselslag estafette gemengd op het programma. Als eerste ging Nynke van Leeuwen op de vijftig meter rug van start, daarna Lars Haijtink op de vijftig meter school, Bram Scholte op de vijftig meter vlinder en tensloote Juliet te Riet te Riestap uit Lochem op de vijftig meter vrije slag. Na een zenuwslopende race met enthousiast aanmoedigend publiek en teamgenoten wisten De Berkelduikers als tweede aan te tikken: zilver! Wat een mooie afsluiter van deze geweldige Gelderse Minioren Finale voor De Berkelduikers.

De volgende regionale minioren van De Berkelduikers namen aan de GMF deel: Nynke en Froukje van Leeuwen uit Warnsveld, Naomi de Vries uit Vorden, Maren Herben en Bram Scholte uit Ruurlo. Ryan Bleumink uit Borculo; Lars en Meyke Haytink uit Barchem, Noor Heinekamp uit Laren en Juliet te Rietstap en Wieke Arfman uit Lochem.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant