Werk (papierreliëf) van Herman Coppus, één van de kunstenaars. Foto: PR
Werk (papierreliëf) van Herman Coppus, één van de kunstenaars. Foto: PR

Zomerexpositie 'Licht & Reliëf' in Galerie De Burgerij

Algemeen

VORDEN - Zondagmiddag 8 juli om 15.30 (inloop 15.00 uur) vindt in Galerie De Burgerij, Zutphenseweg 11 de opening plaats van de zomerexpositie 'Licht & Reliëf'. De kunstenaars zijn aanwezig en geven graag uitleg over hun werk(wijze). De expositie 'Licht & Reliëf' bestaat uit een wisselwerking tussen licht(val) en vorm en is te zien tot en met 19 augustus.

De wandobjecten van Herman Coppus staan in het teken van het Constructivisme en de Geometrische Abstractie. Hij ontvouwt in zijn reliëfs - van papier tot kunststof - een volmaakt beeld met perfectionistische aandacht voor kleur, ritme en uitvoering. De wandplastieken van Ewout Vis tonen het effect van het breukvlak van vlak glas. Ze doorbreken het statische van het tweedimensionale. Wisseling van lichtval gedurende de dag verandert het beeld. En wisseling van positie in de ruimte verandert het beeld radicaal: een continu spel van licht en reliëf. Suzanne Compaan (Hoogland) laat op haar abstracte bronzen beelden de giethuid zien met resten van de gipskap. Het zo ontstane contrasterende reliëf lijkt superieur aan de vorm en maakt waarneming van beweging of verstilling mogelijk.

In de bloemrijke beeldentuin van de galerie is het ook nog mogelijk om tot 19 augustus te genieten van de kleurrijke expositie van keramiek van de hand van Joke Dekker, Hermine Grob, Dorry Heesen en Gea Hosper.
Open: vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00, en op afspraak.


www.deburgerij-vorden.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant