Tonny Wassink achtste in Imatra Finland. Foto: Henk Teerink
Tonny Wassink achtste in Imatra Finland. Foto: Henk Teerink

IRRC in Imatra Finland met PRA Team

VORDEN/HENGELO/FINLAND - In het weekend van 7 en 8 juli werd de derde wedstrijd om het International Road Racing Championship in het Finse Imatra verreden. Onder wisselende weersomstandigheden vonden de trainingen en wedstrijden plaats. Het uit Hengelo Gld. afkomstige Performance Racing Achterhoek (PRA) team was ook weer van de partij. Zelfs teameigenaar Tonny Wassink haalde zijn 250cc Honda weer van stal om deel te nemen. Hij kwam uit in de Light Weight 250cc categorie.

Ilja Caljouw en de snelle Fransman Pierre Yves Bian kwamen in de klasse IRRC Supersport aan de start. Helaas had het team nog geen vervanger voor Joey den Besten in de IRRC Superbike klasse gevonden. De trainingen vonden plaats op vrijdag en zaterdag en de races werden verreden op zaterdag en zondag.

De eerste race van de IRRC Supersport werd gewonnen door thuisrijder Pauli Pekkanen voor de snelle Fransman Mathieu Lagrive. Jonathan Goetschy eveneens afkomstig uit Frankrijk kon op de streep net PRA-rijder Pierre Yves Bian voor blijven. Ilja Caljouw kwam tot een tiende positie in deze race.
Op zondag weerden de kaarten opnieuw geschud. Hier was het de snelle Belg Laurent Hoffmann die er met de overwinning vandoor ging na een herstart. De Duitse rijders Thomas Walter en Lukas Maurer werden tweede en derde. Ilja Caljouw noteerde een achtste plaats tijdens deze race. Pierre Yves Bian moest de strijd staken en dat is een aderlating voor het PRA team. De Engelse coureur Danny Webb won zowel op zaterdag als zondag in de IRRC Superbike klasse. Hij was heer en meester in Finland. Thuisrijder Erno Kostamo eindigde tweemaal als tweede achter Webb. Didier Grams behaalde de derde plaats in race 1 en de Tsjechische rijder Marek Cerveny werd derde in race 2. De enige dame in het veld Nadieh Schoots uit Nederland deed het niet onverdienstelijk in Imatra. Zij liet menige mannen achter zich en finishte als achttiende en vijftiende.

Naast de IRRC wedstrijden werd er ook nog gestreden in de Open Supersport, Superbike en Light Weight klassen. Ilja Caljouw wist een vierde plaats te bemachtigen in de Supersport Open. De wedstrijd werd gewonnen door Pauli Pekkanen. Danny Webb scoorde ook optimaal en won naast de twee races om het IRRC-kampioenschap ook de Superbike open klass. Deze Finse rijder scoorde maar liefst drie overwinningen tijdens zijn thuisrace.
Tonny Wassink kreeg na de race op de Varsselring de smaak te pakken met het rijden op de 250cc Honda. Hij deed voor de gelegenheid dit keer ook mee op het voormalige Grand Prix circuit van Imatra, reed een prima wedstrijd en finishte als achtste. De winnaar werd de Duitse Aprilia-rijder Henrik Voit voor de thuisrijders Ari Lampinen en Timo Paavilanen. Paavilanen was in het verleden ook meermaals deelnemer in Hengelo Gld. toen de 250cc klasse nog bestond.

Meer berichten