Victor Steeman wint in België. Foto: Henk Teerink
Victor Steeman wint in België. Foto: Henk Teerink

Hamove lid Steeman wint in België

HENGELO/VORDEN - Op het circuit van Zolder was Victor Steeman snel onderweg in de tweede ronde van het Internationale Deutsche Meisterschaft. (I.D.M.) Steeman, clublid van de Hamove was de snelste in de trainingen en vocht in beide races ook voor de winst. Ondanks dat hij de snelste was in de trainingen mocht hij vanaf plaats vijf vertrekken. Dat kwam omdat men verkeerde banden had gebruikt tijdens de warm up op zondagmorgen.

In de eerste race werd hij nipt geklopt door landgenoot Dion Otten, maar in de tweede race was Steeman toch het sterkste van allemaal. Hij gaat na vier races aan de leiding in de tussenstand van het Duitse kampioenschap. Victor keerde huiswaarts met een grote overwinningsbeker. Een meegereisde supporter kreeg als dank de fles champagne mee naar huis.

In Misano kwam Hamove-lid Rob Hartog uit in de World Supersport. Na een tegenvallend kwalificatie moest Hartog zich vanaf een drieëntwintigste startplek naar voren zien te werken. Dit lukte uitstekend, want Hartog kwam in de race als dertiende over de finish. Met deze uitslag werd Hartog de winnaar in de FIM Europe Supersport Cup, waarin hij ook aan de leiding gaat in het kampioenschap.
De Nederlander Michael van der Mark scoorde een vierde en tweede plaats in de World Superbike. De winst ging naar drievoudig wereldkampioen Jonathan Rea.

Meer berichten