Foto: Natuurmonumenten/M. van Vorstenbosch
Foto: Natuurmonumenten/M. van Vorstenbosch (Foto: )

Reeën spotten op Hackfort

VORDEN - Wie meegaat op deze excursie met de boswachter op landgoed Hackfort komt veel over deze sierlijke dieren te weten. En met een beetje geluk spot je een ree of ander wild tijdens de heerlijke avondwandeling over het landgoed. Deze excursies vinden op Hackfort plaats op 14, 21, 25 juli en 1 en 4 augustus. Aanvang is steeds om 19:30 uur en het geheel duurt ongeveer twee uur.

De deelnemers worden in de authentieke boerenschuur ontvangen met iets te drinken. Na een korte film over het leven van reeën op Hackfort, volgt de wandeling. De boswachter vertelt boeiende verhalen over de reeën van het landgoed. Het zijn schuwe dieren, die vaak pas tegen de avond tevoorschijn komen. Er kan geen garantie gegeven worden dat de reeën zich tijdens de wandeling laten zien. Wel weet de boswachter de beste plekken om op zoek te gaan naar deze dieren en hun sporen. Bovendien zijn de reeën actiever gedurende de bronst, die in deze periode valt. Zo maak je in ieder geval meer kans op een ontmoeting. Tijdens deze excursie kun je ook maar zo fladderende vleermuizen, een overvliegende uil of zelfs een das tegenkomen.

Tips op het spotten van wild: doe vooraf geen sterke geurtjes op zoals parfum, wees stil en vergeet je verrekijker niet. Draag ook voldoende warme kleren voor 's avonds, en wandelschoenen.

Voor meer informatie, kosten en aanmelden, zie de website: www.natuurmonumenten.nl/activiteiten.

Meer berichten