Akoestische gitarist Harald Koll. Foto: Hans van Veen
Akoestische gitarist Harald Koll. Foto: Hans van Veen

Gitaristen geven zomervoorstelling in Theater onder de Molen

Algemeen

VORDEN/LINDE – In het Theater onder de Molen worden op acht woensdagavonden deze zomervoorstellingen gegeven tijdens de zomercaroussel. Op woensdag 25 juli treden de gitaristen Henry Welling met Joop Wallerbosch en Harald Koll op.

Zanger, gitarist en liedjesschrijver Henry Welling brengt samen met gitarist Joop Wallerbosch een mix van oude en nieuwe nummers. Eigen geschreven dialect (Kilders en Zeddams) werk, waarin de mondharmonica een belangrijke rol speelt. De liedjes zijn korte verhalen van drie minuten, vol humor en plotwendingen, met thema's dicht bij huis: In de Liemers en de Achterhoek is materiaal genoeg. Met muzikant Joop Wallerbosch aan zijn zijde klinkt zelfs old grei als ni-j.
Harald Koll bespeelt 6-, 12- en 15-snarige akoestische gitaren. Hij speelt eigen werk en bewerkingen, van Bach en de Beatles tot Queen. Fingerstyle gitaar kenmerkt zich door het samenvoegen van baslijnen, akkoorden, melodie en soms percussie tot één gitaarpartij. Zijn voorbeelden hierin zijn onder andere Harry Sacksioni en Tommy Emmanuel. Harald trad op in binnen en buitenland, van kleine huisconcerten via festivals tot beurzen en van vestzaktheater tot Paradiso.

De zomercarrousel is in het theater aan de Lindeseweg 29 in Vorden (buurtschap Linde) en begint om 20.00 uur. De toegangsprijs is 10 euro. Tijdens de zomercaroussel is het eerste kopje koffie met een stukje van de zelfgebakken zogenoemde 'molenkoek' gratis. Reserveren kan via de website. Voor bewoners van De Wehme bestaat dit jaar de mogelijkheid om gehaald en gebracht worden; hiervoor intekenen kan in de eetzaal.


theateronderdemolen.nl

Joop Wallerbosch (l.) en Henry Welling. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant