Marnix Schoppers was tijdens de Zomerfeesten opnieuw de beste darter van Vorden. Foto: PR.
Marnix Schoppers was tijdens de Zomerfeesten opnieuw de beste darter van Vorden. Foto: PR.

Marnix Schoppers prolongeert darttitel van Vorden

Algemeen

VORDEN– Tijdens de zomerfeesten in Vorden werd er voor de achttiende keer gedart om het Vordens kampioenschap bij De Herberg. Ondanks dat er niet een heel groot deelnemersveld was, de vakantie en het schitterende weer waren hier debet aan, was er sprake van een sterk deelnemersveld. Titelverdediger Marnix Schoppers prolongeerde zijn titel.

Verschillende voormalig kampioenen waren aanwezig om de titel weer eens binnen te slepen. Maar ook de kampioen van vorig jaar Marnix Schoppers was aanwezig. Nadat er eerst in drie poules wedstrijden waren gespeeld werd er verder gegaan in de knock-out fase. Tijdens de poulefase ging het er vooral om om een goede plek te veroveren in de laatste fase van het toernooi. De winnaars van de poule plaatsen zich direct bij de laatste acht, terwijl de rest daar nog een kwalificatiewedstrijd voor diende te spelen. Er werd in een gemoedelijke sfeer gespeeld en bovendien werden er mooie scores en finishen gegooid.

Hilbert Stoel zette de hoogste finish van de dag op zijn naam. De 110 punten ging niet helemaal uit zoals gebruikelijk. Maar na tripple vijf, tripple negentien en dubbel negentien kwam hij op nul uit. De uiteindelijke finale ging tussen drievoudig winnaar Sandor Verkijk en titelverdediger Marnix Schoppers. De wedstrijd ging gelijk op maar Marnix wist de dubbels net wat sneller te raken dan Sandor. Ondanks dat hij nog een keer de hoogste score van 180 punten gooide moest Sandor zijn meerdere erkennen in Marnix. Tijdens de prijsuitreiking bedankte Rutger Wullink alle deelnemers en De Herberg voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant