Henriët Klein Geltink-ten Arve en Anton Ruiterkamp bij de ingang van Het Achterhuus waar vanaf 1 augustus opbaringen kunnen plaatsvinden. Foto: Jan Hendriksen.
Henriët Klein Geltink-ten Arve en Anton Ruiterkamp bij de ingang van Het Achterhuus waar vanaf 1 augustus opbaringen kunnen plaatsvinden. Foto: Jan Hendriksen.

Ruiterkamp Uitvaartverzorging maakt opbaren in Vorden weer mogelijk

Algemeen

VORDEN – Door initiatief van Anton Ruiterkamp van Ruiterkamp Uitvaartverzorging krijgt Vorden een nieuwe opbaarmogelijkheid nu uitvaartorganisatie Monuta het uitvaartcentrum aan Het Jebbink recent verkocht heeft. Hoewel de verbouw nog niet klaar is, kan er vanaf 1 augustus worden opgebaard in Het Achterhuus aan de Zutphenseweg.

Door Jan Hendriksen

Anton Ruiterkamp: "Wij van Ruiterkamp Uitvaartverzorging zijn erg blij dat we in samenspraak met het kerkbestuur van de Protestantse Gemeente Vorden de mogelijkheid hebben gekregen om opbaarruimtes aan te bieden in Het Achterhuus achter het kerkgebouw aan de Zutphenseweg 13 in Vorden. Van inwoners van Vorden en omgeving kregen wij de laatste maanden regelmatig de vraag waar nu op te baren en een condoleance te houden, nu uitvaartorganisatie Monuta het uitvaartcentrum aan Het Jebbink verkocht heeft, en of wij als bedrijf hierin wat zouden kunnen betekenen."

De eigenaren Anton Ruiterkamp en Henriët Klein Geltink - ten Arve van Ruiterkamp Uitvaartverzorging hebben daarom in de afgelopen maanden van gedachten gewisseld hoe opbaren in Vorden mogelijk gehouden kon worden. Voor velen is het namelijk fijn om afscheid van hun overledene te kunnen nemen in eigen woonplaats en hiervoor niet uit te hoeven wijken naar andere plaatsen als Zutphen of Lochem. Ruiterkamp Uitvaartverzorging maakt dit graag mogelijk voor mensen uit Vorden en omgeving.
"De komende periode zullen wij gebruiken om het gedeelte in Het Achterhuus aan te passen tot twee sleutelkamers zodat men 24 uur per dag, wanneer het men uitkomt, bij zijn of haar dierbare kan zijn. Men ontvangt van ons gedurende de opbaarperiode dan een sleutel", zo verklaart Henriët Klein Geltink -ten Arve.

Inloopmiddag
Naast het gebruik van de 24-uurs kamers, kan aula Het Achterhuus ook voor een condoleance gebruikt worden, eventueel in combinatie met de kerkzaal. Verder kan de ruimte van het kerkgebouw ook gebruikt worden voor een afscheidsdienst, voor een kerkelijke - of niet kerkelijke dienst. Anton Ruiterkamp: "Wanneer de opbaarkamers volledig zijn ingericht bieden wij de mensen uit Vorden en omgeving graag een inloopmiddag aan, zodat een ieder de kans krijgt om te komen kijken in aula Het Achterhuus. De opbaarruimte is ook te gebruiken voor mensen buiten Vorden. Hoewel de verbouw nog niet klaar is, kan er vanaf 1 augustus worden opgebaard."

Informatie
Voor vragen, opmerkingen of het melden van een overlijden, kan er dag en nacht contact opgenomen worden met Ruiterkamp Uitvaartverzorging via telefoonnummer 0575 452020. Ongeacht of en waar men verzekerd is. Ruiterkamp Uitvaartverzorging biedt ook gelegenheden tot opbaren in Hengelo Gld bij aula Ons Huis aan de Bleekstraat 7 en in Ruurlo bij aula De Sprankel aan de Domineesteeg 12. Tevens verzorgt Ruiterkamp Uitvaartverzorging thuis opbaringen of opbaringen in uitvaartcentra in de regio.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant