Geld beschikbaar voor landschapsprojecten

Algemeen

ACHTERHOEK - SBNL Natuurfonds (voorheen: SBNL) trekt opnieuw 75.000 euro uit voor ondersteuning aan landschapsprojecten in Overijssel en het gebied ten oosten van de IJssel in Gelderland (Achterhoek en Liemers). Particuliere eigenaren van landgoederen en natuurterreinen, Agrarische Natuurverenigingen of andere organisaties op het gebied van natuur- en landschapsbeheer kunnen voor deze ondersteuning in aanmerking komen. Nieuwe aanvragers maken daarbij extra kans.

SBNL Natuurfonds is een organisatie die projecten ondersteunt op het gebied van particulier en agrarisch natuur- en landschapsbeheer en historie van het platteland. Sinds 2010 beheert deze organisatie uit een nalatenschap het Baron en barones van Hemert tot Dingshof-Coldeweij Fonds.
Al vijfmaal eerder keerde SBNL Natuurfonds geld uit vanuit dit fonds aan veertig projecten van diverse grootte in Oost-Nederland. Zoals landgoed en boerderij De Pothaar in Loo-Bathmen een bijdrage heeft gekregen voor herstel van een sterrenbos, een uniek landschapselement uit de 18e eeuw. Ook Stichting Natuurpark Kronenkamp te Neede heeft een bijdrage ontvangen voor een vleermuizenverblijf. Een imposante tank van een oude rioolwaterzuivering wordt hier geschikt gemaakt als winterverblijf voor dit vliegende zoogdier. De keuze voor Oost-Nederland was een voorwaarde van de erflaatster.
Geïnteresseerden kunnen tot eind september bij SBNL Natuurfonds een aanvraag indienen via de website. (https://www.sbnlnatuurfonds.nl/van-hemert-tot-dingshof-coldeweij-fonds#informatie).
De belangrijkste eisen voor de aanvraag zijn dat het een blijvend effect op het landschap moet hebben en aantoonbaar moet aansluiten bij een bestaande behoefte. Daarnaast moet het plan voldoen aan de projectcriteria die te vinden zijn op de website van SBNL Natuurfonds.


www.sbnlnatuurfonds.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant