Performance Racing Achterhoek rijder Ilja Caljouw. Foto: Henk Teerink
Performance Racing Achterhoek rijder Ilja Caljouw. Foto: Henk Teerink

Fransman Bian bezorgt Performance Racing Achterhoek een podium in Chimay

HENGELO - Performance Racing Achterhoek (PRA) kwam in het weekend van 27 tot en met 29 juli in actie op het stratencircuit van Chimay voor de vierde ronde van het Internationale Road Racing Championship (IRRC) kampioenschap. De Fransman Pierre Yves Bian bezorgde het team van Tonny Wassink een podium in de IRRC Supersport. Mathieu Lagrive en Vincent Lonbois werden de grote winnaars in België.

Kort voor de derde ronde van het IRRC kampioenschap in Chimay presenteerde Performance Racing Achterhoek een nieuwe rijder. De Duitser Christian Schmitz wordt naast Ilja Caljouw en Pierre Yves Bian de derde rijder van het team van Tonny Wassink in de IRRC Supersport klasse. Na het wegvallen van Joey den Besten heeft Performance Racing Achterhoek met Bian en Schmitz vrij snel twee nieuwe rijders weten aan te trekken, maar de equipe van Wassink heeft momenteel geen rijder in de Superbike-categorie.

In het Belgische Chimay had de nieuwe rijder Schmitz weinig geluk. De Duitser crashte zondagmorgen in een wedstrijd voor de BeNeCup waarbij hij zijn sleutelbeen brak en dus uitgeschakeld was voor de IRRC-wedstrijden. Bian werd in de eerste race van de IRRC Supersport vierde achter Matthieu Lagrive, Laurent Hoffmann en Come Geenen. In de tweede manche wist Bian zich wel naar het podium te rijden door de derde plaats te pakken. Kampioenschapsleider Lagrive won opnieuw, deze keer voor de Belg Geenen. Caljouw werd in beide manches achtste op Chimay.
In de IRRC Superbike ging de winst in beide wedstrijden naar gastrijder en oud kampioen Vincent Lonbois. Danny Webb kon hem in beide wedstrijden goed partij geven en de Brit scoorde de volle punten, omdat Lonbois als gastrijder geen punten kon verzamelen. Didier Grams werd in de beide wedstrijden derde.
De dame Nadieh Schoots scoorde namens Nederland punten in de Superbike-categorie. Schoots finishte als veertiende en dertiende in Chimay. De Belgische topper Laurent Hoffmann won beide races in de BeNeCup supersport categorie. Ilja Caljouw de PRA rijder scoorde een vijfde en vierde plaats in beide races om het BeNeCup kampioenschap. Vincent Lonbois was heer en meester in Chimay. Hij won naast de beide races in de IRRC Superbike klasse ook de twee races in de BeNeCup superbike. Veel supporters waren meegereisd naar Chimay om de rijders van het team uit Hengelo gld aan te moedigen.

Zondag 5 augustus werd de Engelse rijder Sam Lowes negende tijdens de Grandprix van Brno in Tsjechië. Hij kende een moeilijk weekend nadat hij op zaterdag een keer onderuit was gegaan. Het hele weekend zat de door Torleif Hartelman gecoachte rijder er best wel goed bij. Helaas lukte dat niet in de kwalificatie training en eindigde als tweeëntwintigste. De warming up training op zondagmorgen ging ook niet naar wens. Lowes maakte voor de wedstrijd nog een schuivertje en de monteurs moesten in allerijl de Moto2 KTM klaar maken voor de race. Dat pakte verrassend goed uit want vanuit het achterveld reed hij zich binnen de top tien en op de streep was hij maar vier seconden verwijderd van de winnaar. Zowel Hartelman als Lowes konden achteraf terug zien op een geslaagd weekend. De Portugees Miguel Oliveira won de race in de Moto2. De MotoGP race was een spannende aangelegenheid en de Italiaan Andrea Dovizioso won nipt voor z'n Spaanse rivalen Jorge Lorenzo en Marc Marquez.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten