Vanuit het Himalaya Eye Hospital in Nepal worden zes oogkampen gehouden om oogzorg naar de allerarmste mensen te brengen. Foto: PR
Vanuit het Himalaya Eye Hospital in Nepal worden zes oogkampen gehouden om oogzorg naar de allerarmste mensen te brengen. Foto: PR

Geef kleingeld van de vakantie voor een oogoperatie

Algemeen

BRONCKHORST – Wie na een heerlijke vakantie nog Indonesische roepia's over heeft, of Thaise bath, Kroatische kuna? Of welk vreemd geld dan ook? De Lions Club Bronckhorst zamelt dit vreemde (en ook oude) geld in om de Stichting Lions Fight for Sight te steunen. Daarmee wordt bijgedragen aan een oogoperatie.

Tussen 1 juli 2017 en 1 juli 2018 zijn door alle deelnemende Lions Clubs al 83.000 euro opgehaald. De Wilde Ganzen heeft dat bedrag, zoals afgesproken, verhoogd zodat in totaal 125.000 euro beschikbaar is gesteld aan de stichting.

Met het geld worden oogoperaties uitgevoerd in Derdewereldlanden. Het geld wordt besteed via het Robin Hood-principe: de rijken betalen meer dan de armen en wie geen of weinig geld heeft, krijgt een bijdrage van de stichting. Oud en vreemd geld, dat anders in laatjes, bakjes en de vakantieknip zou blijven liggen verstoffen, dient nu een prachtig doel.

Sinds de oprichting van de stichting Fight for Sight is al 651.000 euro bij elkaar gebracht. Dat maakte 43.400 oogoperaties mogelijk. Bijna niet voor te stellen, maar dat zijn meer mensen dan er in het PSV-stadion kunnen, die weer kunnen zien dankzij deze inzameling.

LC Bronckhorst heeft een verzamelzuil, die staat bij de ingang van de Albert Heijn in Hengelo Gld. Daar kan alle soorten geld in worden gestort: oud, nieuw, papiergeld en munten. De Lions zijn met alles blij.


http://fightforsight.nl/

De verzamelzuil van LC Bronckhorst bij de ingang van de Albert Heijn in Hengelo Gld. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant