'Iedereen die wil bouwen, kan en mag meebouwen'
Een (klein) deel van de groep De Kempe die aan de optocht tijdens het Oranjefeest Vierakker-Wichmond deelneemt. Foto: PR.
Een (klein) deel van de groep De Kempe die aan de optocht tijdens het Oranjefeest Vierakker-Wichmond deelneemt. Foto: PR. (Foto: )

'Iedereen die wil bouwen, kan en mag meebouwen'

WICHMOND/VIERAKKER- De jaarlijkse optocht tijdens het Oranjefeest Vierakker-Wichmond vormt al ruim vijftig jaar een van de hoogtepunten uit het jaarlijkse feestprogramma. Zo ook dit jaar op zondagmiddag 26 augustus als vanaf 14.00 uur elf grote wagens/groepen weer door de Wichmondse straten trekken. Een van die deelnemende groepen is De Kempe.

Door Jan Hendriksen

De Kempe wordt gevormd door een groep buurtbewoners van de huidige Broekweg in Wichmond en een klein gedeelte van de Den Elterweg dat op Wichmond is georiënteerd. De omgeving droeg in vroegere jaren de naam De Kempe. "Vandaar dat we al jaren onder deze naam aan de optocht deelnemen. We bouwen onze creatie bij de familie Vleemingh aan de Broekweg, waar we altijd gastvrij worden ontvangen. De kracht van onze buurt is dat iedereen die mee wil doen mag en kan meedoen. Totaal bestaat de groep uit zo'n twintig gezinnen", zo laat Jan Garritsen namens de bouwgroep weten.

Vorig jaar nam de groep met een indrukwekkende creatie van de Lion King aan de optocht deel. Met welke creatie de groep dit jaar op de proppen komt blijft de grote hamvraag. De geheimzinnigheid rondom het onderwerp is nog steeds één van de belangrijkste onderdelen van de voorpret voor de deelnemende groepen. Maar Jan Garritsen wil wel een hint geven over het onderwerp waarmee De Kempe dit jaar zich zal presenteren. "Het bruggetje van het stromende water naar alle kleuren van de regenboog is ook zelfgebouwd. Meer willen en kunnen we echt niet zeggen want onze lijfspreuk is: 'De buurt is waterdicht'".

Naast de groep van De Kempe nemen dit jaar aan de optocht in Vierakker-Wichmond weer de groepen van de Lankhorsterstraat (voor), HEKA, De Wogt, Hackforterweg, Lankhorsterstraat (achter), Jong Vierakker, Delden, Beeklaan, Vogelzang en Pierendiek deel. Zeker de moeite waard om zondag 26 augustus een kijkje te gaan nemen in Wichmond.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden