Parochiebrede startviering: 'Deel je kerk'

Algemeen

REGIO/KEIJENBORG - Voor de derde keer op rij houdt de parochie HH. Twaalf Apostelen op de eerste zondag in september een startviering. Dit keer in de Johannes de Doperkerk te Keijenborg in het cluster Quattor. Het thema 'Deel je kerk' is een actueel thema.

De parochie HH. Twaalf Apostelen bestaat uit veertien geloofsgemeenschappen. "Wij moeten de kerk wel delen. Door een tekort aan voorgangers zullen we wel eens bij een buurkerk op bezoek moeten. Samen vieren, samen zingen, elkaar ontmoeten kan verrijkend werken. De startviering brengt ons bij elkaar," legt de coördinator startviering Ineke Peterse uit.
Het Breed Parochieel Team zal voorgaan in de viering en de zang wordt verzorgd door het projectkoor met liederen die ook samen kunnen worden gezongen. Extra feestelijk zal het worden door het optreden van de schutterij en de vendeliers van St. Jan Keijenborg. Er zijn allerlei activiteiten waaronder ook mogelijkheden voor kinderen en hun ouders om creatief bezig te zijn. "Wij hopen dat er veel ouders met hun kinderen naar de viering komen."
Er worden ook nu weer levensmiddelen ingezameld. Via een kanselmededeling worden parochianen gevraagd produkten mee te brengen. Ze kunnen ingeleverd worden in hun eigen kerk of meegebracht worden naar de viering in Keijenborg. De producten zullen in ontvangst worden genomen door leden van de Parochiële Caritas Instellingen (PCI). Ook zal er een collecte worden gehouden voor de PCI. Deze instelling ondersteunt met de levensmiddelen en indien nodig ook financieel, medemensen die het moeilijk hebben.
"Wij vertrouwen erop dat vele parochianen de weg weten te vinden naar de Johannes de Doperkerk te Keijenborg. Want zondag 2 september: 'Deel je kerk'."


www.12apostelen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant