Vetnippel Trophy vindt in vier verschillende klassen plaats: 85cc, solo, zijspannen en quads. Foto: Achterhoekfoto.nl/Albert Schreuder
Vetnippel Trophy vindt in vier verschillende klassen plaats: 85cc, solo, zijspannen en quads. Foto: Achterhoekfoto.nl/Albert Schreuder

Vetnippel Trophy vervangt Vetnippel Vol Gas

Algemeen

Nieuwe groep vrijwilligers heeft koppen bij elkaar gestoken

Door Jan Hendriksen

KRANENBURG – Na zes succesvolle jaren heeft de organisatie van 'Vetnippel Vol Gas' besloten te stoppen met het evenement dat een mix van grasbaanraces en muziek was. Maar niet getreurd. Het evenement in een weiland van 'boer' Henk Wesselink aan de Eikenlaan in Kranenburg gaat op een andere voet en onder een andere naam verder. En wel op zaterdag 25 augustus onder de noemer van Vetnippel Trophy met dit jaar alleen grasbaanraces.

Een groep nieuwe vrijwilligers bestaande uit Gerben Mullink, Rien Mombarg, Pauline Teunissen, Robert Zieverink en Nicolien Klein Brinke hebben de koppen bij elkaar gestoken en besloten dat het evenement 'Vetnippel Vol Gas' niet verloren mag gaan. De nieuwe organisatoren werken wederom samen met de Crosscommissie van de Vordense Auto- en Motorsport Vereniging (VAMC) De Graafschaprijders. "In tegenstelling tot 'Vetnippel Vol Gas' zal er zaterdag geen live muzikaal avondprogramma zijn.

Daar was dit jaar onvoldoende voorbereidingstijd voor toen duidelijk werd dat de voormalige organisatie van Vetnippel Vol Gas via Facebook eind juli liet weten dat men de organisatie had stopgezet. Maar wie weet pakken we volgend jaar het avondprogramma van het evenement ook weer op", zo verklaart Gerben Mullink. De (grasbaan)wedstrijden vinden in verschillende klassen plaats. Zo zijn er races in de klassen 85cc, solo, zijspannen en quads. En met tachtig deelnemers is de race volgeboekt. Uiteraard wordt er ook weer gestreden om de Mischa Kuit Bokaal.

Het gratis toegankelijke evenement begint zaterdag om 14.00 uur en rond 19.30 uur worden de laatste finalewedstrijden verreden. Tijdens de races wordt ook aandacht aan de inwendige mens besteed. En alles zal muzikaal omlijst worden door een DJ.


Facebookpagina 'Vetnippel Trophy'

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant