Kalina van Mierlo deed voor het eerst mee met de kalverkeuring. Foto: Liesbeth Spaansen
Kalina van Mierlo deed voor het eerst mee met de kalverkeuring. Foto: Liesbeth Spaansen

KOC is bij de pinken met tweede lustrum

Algemeen

BRONCKHORST/WICHMOND – De eindkeuring van de Kalveropfokclub (KOC) Bronckhorst op zaterdag 18 augustus bij camping de Warnstee in Wichmond beleefde vanwege het tienjarig jubileum wat extra's. Oudere kinderen deden mee met de nieuwe Pinkenrubriek en wegens succes stond de verkleedpartij weer op het programma.

Door Liesbeth Spaansen

De altijd zo goed bezochte eindkeuring van de KOC Bronckhorst had deze zaterdag 18 augustus te maken met pech. Een aantal kalfjes mochten niet naar de eindkeuring komen. Het bestuur van de KOC besliste toen om met deze kinderen ook de eindkeuring thuis te doen.
"Welkom allemaal op de tiende eindkeuring alweer. Helaas zijn de kalfjes van elf kinderen niet hier. Vanwege de veterinaire eisen mochten deze niet van het erf af. We hebben van de thuiskeuringen Videokeuringen gemaakt en deze beelden worden op het moment dat een deelnemer aan de beurt is, getoond in de videotent," legde dagvoorzitter Rudi Schennink uit. "Vandaag zijn dertien kalfjes aanwezig en zeven pinken." Hij stelde de juryleden voor en de nieuwe speaker: Robert ter Maat. "Ik wens jullie een geweldige keuring toe. Veel succes vandaag."
Speaker Robert ter Maat deed interviewtjes met de deelnemers over de kalfjes en hun verrichtingen en die van de juryleden. De deelnemers hadden allemaal hun best gedaan en het wisselen van ring naar videobeelden verliep soepel.
Rick en Sven Ruiterkamp hadden zich goed voorbereid. Hun lakenvelders stonden fris gewassen klaar om in de ring te gaan. "Het oefenen thuis is goed gegaan ja," lachten de broers. Sven (12) deed dit jaar voor de zesde keer mee. Zijn kalfje is in mei geboren. "Ik vond Nicki een mooie naam." Rick (14) deed met Samantha mee met de Pinkenkeuring. Voor Kalina van Mierlo was het de eerste keer dat zij meedeed. "Ik kwam bij Frederique Van Basten Batenburg en Silke Kornegoor in de klas en we zijn vriendinnen. Frederique ging met een kalfje meedoen. Daarom doen Silke en ik nu ook mee, met Cedrien. Het is heel goed gegaan."
Als alle kalfjes en pinken in de ring zijn geweest is het tijd voor pauze. Wat eten en drinken, kijken bij de konijnen en kippen van de pluimvee en konijnenvereniging (PKV) Vorden en even op het springkussen. Daarna konden alle deelnemers zich op de verkleedpartij richten en volgde de prijsuitreiking.

Uitslagen:
Kalveren:
Rubriek 1: kampioen: Kim Besselink, reservekampioen: Colet Wenting, aanmoedigingsprijs: Henrieke Nusselder, mooiste boekje: Anouk Reinders.
Rubriek 2: kampioen: Maud Schennink, reservekampioen: Elsa Rietman, aanmoedigingsprijs: Frederique van Basten Batenburg, mooiste boekje: Lynn van Onna.
Rubriek 3: kampioen: Gijs Besselink, reservekampioen: Rik te Stroet, aanmoedigingsprijs: Anne Wolbrink, mooiste boekje: Lieve Bouwers.
Rubriek 4: kampioen: Brit Vaartjes, reservekampioen: Lieke Schennink, aanmoedigingsprijs: Sylke Wiltink, mooiste boekje: Brit Vaartjes.

Pinken: kampioen Showmanship: Arjen Stegeman, reservekampioen Showmanship: Jordy van Til, beste exterieur: Arjen Stegeman.

Mooiste toilet en voorbrengen (dagkampioen): Gijs Besselink.

Beste Exterieur kampioen: Elsa Rietman/Merel Keppels.

Beste Exterieur reservekampioen: Anouk Reinders.

Verkleedpartij
1. Anouk Reinders en Colet Wenting, 2. Jorik Rietman, 3. Sven Ruiterkamp.


kocbronckhorst.wordpress.com

Nieuw was de pinkenrubriek. Foto: Liesbeth Spaansen
Kalf Nicki (r.) en pink Samantha zijn er klaar voor. Foto: Liesbeth Spaansen
Silke Kornegoor met Cedrien in de ring. Foto: Liesbeth Spaansen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant