Maar liefst 336 fietsers namen deel aan de Oriënteringsrit. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Maar liefst 336 fietsers namen deel aan de Oriënteringsrit. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink

Oriënteringsrit telt maar liefst 336 deelnemers

Algemeen

'De aanwijzingen waren af en toe best wel lastig' 

Door Jan Hendriksen

VIERAKKER/WICHMOND – Samen met de oecumenische openluchtdienst vormt de Oriënteringsrit op de fiets traditioneel op de zondag voorafgaande aan de feestelijke festiviteiten in het kader van het Oranjefeest Vierakker-Wichmond het jaarlijkse startsein voor het Oranjefeest. Zo ook afgelopen zondag.

Maar liefst 336 fietsers namen deel aan de Oriënteringsrit, zowel jong als oud. De Fietscommissie van Stichting Oranjecomité Vierakker-Wichmond had weer een prachtige ruim dertig kilometer lange route uitgezet richting onder meer de Vordense buurtschappen Delden, Linde, Medler en het kerkdorp Kranenburg. Al viel het voor menige deelnemer niet altijd mee. De aanwijzingen waren af en toe best wel lastig. Sommigen kwamen dan ook 'verkeerd uit'.

Onderweg waren er controleposten waarbij men het inschrijvingsformulier moest laten afstempelen. Ook werd de tijd bijgehouden. Bij Hotel Bakker in Vorden werd een korte rustpauze ingelast. Hier kon men even bij komen met een hapje of een drankje. Na de pauze ging het weer richting Wichmond-Vierakker. In Wichmond werd het voor de deelnemers tot slot nog wat lastig gemaakt met de talloze vlaggen.

Toen iedereen weer terug was bij de startlocatie D'n Olde Kriet opende voorzitter Freddy Hogendoorn van het Oranjecomité Vierakker-Wichmond officieel, in het bijzijn van de koningin van vorig jaar Lucia Stokkink, de 99ste editie van het Oranjefeest Vierakker-Wichmond. Helaas was er geen afgevaardigde van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bronckhorst tijdens de officiële opening aanwezig. De gezellige muzikale omlijsting op het eindpunt werd verzorgd door de Ruurlose band De Sleppers. De uitslag van de fietstocht wordt zondag 26 augustus na afloop van de optocht in de feesttent bekend gemaakt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant