Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink (Foto: )

Bestuur betreurt het niet doorgaan van BlubberRun 2018

LINDE - Na lang wikken en wegen (en met pijn in het hart) heeft het bestuur van de Stichting BlubberRun Vorden het besluit moeten nemen dat de BlubberRun 2018 niet door kan gaan.

De eigenaren in het gebied rond het buurtschap Linde geven jaarlijks de organisatie toestemming om tijdens de BlubberRun over hun landerijen te mogen lopen. Vooral het lopen door de, vaak kwetsbare, natuurgebieden vraagt om zorgvuldigheid. In het afgelopen voorjaar en de zomer zijn er aan de oostkant van het loopgebied grote terreinen landbouwgrond omgevormd naar natuur. Dit betekent dat er nu nog niet verantwoord door deze nieuwe natuur gelopen kan worden.

Bovendien is op dit moment nog niet bekend wie in de toekomst het beheer gaat voeren over dit natuurgebied. De organisatie heeft alle alternatieven om dit nieuwe natuurgebied te ontwijken, bekeken en besproken. Helaas is Stichting BlubberRun Vorden tot het besluit gekomen dat ze de BlubberRun, waarmee in 2017 nog 8130 euro bij elkaar is gebracht voor KWF kankerbestrijding, dit jaar niet door kan laten gaan.

Naar verwachting zal de eerstvolgende BlubberRun plaatsvinden op 27 oktober 2019.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden