De Toneelgroep Linde staat onder leiding van regisseur Henk Broekgaarden (boven tweede van links). Foto: PR.
De Toneelgroep Linde staat onder leiding van regisseur Henk Broekgaarden (boven tweede van links). Foto: PR. (Foto: )

Toneelgroep Linde bijna klaar voor blijspel 'Wat 'n Smiesterd'

LINDE – Toneelgroep Linde is er bijna klaar voor. De laatste repetities onder leiding van regisseur Henk Broekgaarden vinden deze week plaats. Begin volgende week volgt dan de generale in de 'tente' om volgens donderdagavond 20 september 'los' te gaan voor de voorstelling tijdens het Lindes Feest. Toneelgroep Linde speelt dan namelijk het blijspel 'Wat 'n Smiesterd' in drie bedrijven geschreven door de Duitser Bernd Gombold dat vertaald is door Ben ten Velde.

Door Jan Hendriksen

Het is in het blijspel 'Wat 'n Smiesterd' voor Relus Groeneveld (gespeeld door Bastiaan Meijerink) behoorlijk stressvol om het ambt van wethouder goed uit te voeren. Zijn vrouw Annie (Marica Hissink), secretaresse Marion (Marieke Tuinman) en dienstbode Siep (Herbert Hulstijn) worden hierdoor dan ook aardig op de proef gesteld.

Op het kantoor van de wethouder is het een komen en gaan van verschillende personages. Marie-Louise (Michelle Heuvelink) en haar man Constantijn (Frank Bouwmeester) komen een klacht indienen, waar Lodewijk (Martin ten Have), één van de andere gemeentebewoners, absoluut niet blij mee is. Buurvrouw Jans (Dianne Mombarg), van het winkeltje tegenover, is erg graag op de hoogte van alles wat er op kantoor gebeurd. Ondertussen komen er ook een ietwat vreemde professor Zoetebier (Bert Tuinman) en een naar liefde hunkerende dame genaamd Roefie (Joke de Koning) voorbij. Souffleur is Joke ten Have, de grime wordt verzorgd door Gerrie Harmsen en Ina Wesselink en de decorploeg staat onder leiding van Erik Nijhof.

Kaarten
De uitvoering donderdagavond 20 september vindt in de feesttent aan de Lindeseweg in Linde (het weiland tegenover de Lindesche Molen) plaats. De tent is vanaf 19.00 uur geopend. De voorstelling begint om 19.30 uur. Kaartjes zijn alleen te koop aan de kassa en kosten acht euro per persoon. Kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis toegang.

Meer berichten