De Vordense band  'Anders is het niet' speelt komende zondagmiddag tijdens het Lindes Feest. Foto: PR
De Vordense band 'Anders is het niet' speelt komende zondagmiddag tijdens het Lindes Feest. Foto: PR (Foto: Bennie Stokkink)

Linde maakt zich op voor Lindes Feest

LINDE – Het is een van de oudste 'volksfeesten' in de regio: het Lindes Feest. Dit jaar viert de Vordense buurtschap Linde van zondag 16 tot en met zaterdag 22 september namelijk voor de 152ste keer het feest.

Door Jan Hendriksen

Voorzitter Erik Ruiterkamp van Stichting Volksfeest Linde is er als bestuur bijzonder trots op dat men het feest samen met de leden mag organiseren. "En we gaan er alles aan doen om er weer een geweldig mooi feest van te maken. Vorig jaar stond het feest in het teken van vernieuwing. Deze ingeslagen weg willen we tijdens deze editie een vervolg geven door op de zondagmiddag 16 september voorafgaand aan het Lindes Feest een groot feest te gaan organiseren met muziek van de Heinoos en Anders is het Niet. De entree bedraagt in de voorverkoop 12.50 euro. Aan de kassa kosten de kaarten vijftien euro. "Helaas kunnen we dit jaar geen fietstocht organiseren maar het ligt wel in onze bedoeling om deze volgend jaar weer in ons programma op te nemen", zo verklaart Ruiterkamp.

Het Lindes Feest zal zaterdagmiddag 15 september om 14.00 uur weer met een Ouderenmiddag in de Lindesche Molen starten. Deze middag zal in het teken staan van een gezellig samenzijn met een hapje, drankje en een optreden van een artiest. Naar aanleiding van de succesvolle zondagmiddag vorig jaar is er besloten om de zondagmiddag nog groter op te zetten en heeft men de bekende band 'The Heinoos' onder het motto 'Hoken met de Heinoos' en 'Anders is het niet' uitgenodigd om in Linde te komen optreden. Erik Ruiterkamp. "Zij staan garant voor spektakel en spelen het dak van de tent. Het belooft een enorm feest te worden wat men zeker niet mag missen."

Nieuwe Koning
Donderdagavond 20 september speelt de Toneelgroep Linde het blijspel 'Wat een smiesterd' in de feesttent. Aanvang 19.30 uur (zie voor meer informatie elders in Contact). Wie wordt de nieuwe schutterskoning(in) van Linde 2018? Dat wordt vrijdagavond 21 september vanaf 19.00 uur duidelijk. Tijdens het spannende maar sportieve vogelschieten wordt dan door jong en oud gestreden om deze mooie titel. Daarnaast schieten de jongste Lindenaren op een eigen vogel en gooien de vrouwen met houten knuppels om zich tot knuppelkoningin te laten kronen. Als de schutterskoning(in)het laatste schot heeft gelost zal het feest beginnen met de Trio The Band.

Volks- en kinderspelen
Zaterdagmiddag 22 september vinden de volks- en kinderspelen plaats. Dit jaar met nieuwe verfrissende spelen voor jong en oud waarbij er weer mooie prijzen zijn te winnen. Aan het spellen parcours kunnen kinderen gratis deelnemen. De 152ste editie van het Lindes Feest zal die zaterdag om 13.00 uur officieel geopend worden door een van de leden van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bronckhorst. Muzikale ondersteuning deze middag vindt door de Harmonie Vorden plaats.

Optredens
Evenals afgelopen jaar zal de afsluitende zaterdagavond garant staan voor een spetterend tentfeest. Dit jaar is de zaterdagavond gevuld met optredens van de populaire band Saint'n Sinners en DJ Bachie. De tent is die avond open vanaf 20.30 uur. De entree in de voorverkoop bedraagt tien euro. Aan de kassa kosten de kaarten 12.50 euro.

Meer berichten