Andries Bruil moet nog even wachten voordat het water weer in het gerenoveerde zwembad kan. Foto: Liesbeth Spaansen
Andries Bruil moet nog even wachten voordat het water weer in het gerenoveerde zwembad kan. Foto: Liesbeth Spaansen

Dromen op Park Marina Strandbad

Algemeen

OLBURGEN - Droomparken, een landelijke keten van recreatieparken verspreid over Nederland, nam in juli van dit jaar camping en jachthaven Dorado Beach over van de familie Den Daas. "Ik ging als jonge jongen vaak zwemmen in het zwembad van Dorado Beach," lacht Droomparken directeur projectontwikkeling Andries Bruil uit Ellecom. "Nu mag ik het park omvormen naar Droompark Marina Strandbad."

Door Liesbeth Spaansen

Het is het veertiende Droompark. "We hebben zo'n 4000 huizen in Nederland in beheer. In deze regio zijn vijf locaties, naast de eerste locatie Beekbergen ook in Nijkerk, Arnhem, Hulshorst en Otterlo. We zochten een nieuwe locatie in Noord- en Zuid-Holland of Zeeland omdat dat ons goed past. Mensen uit Nederland maar ook Duitsland komen daar graag, maar we kwamen erachter dat in Olburgen ook al vele jaren Duitse gasten kwamen. Doe daarbij het prachtige landelijke coulisselandschap, de maritieme IJssel met mogelijkheden om te varen naar Zutphen, Kampen, Rhederlaag. Dit park paste ons perfect. Plus, er was al een bestemmingsplan waar we dit traject meteen mee konden ingaan."

Gestart werd met individuele gesprekken met de gasten die al zo lang op het park kwamen. "We hebben een leuke groep mensen aangetroffen, sportief en coöperatief. Het gaat om goede communicatie. Niemand hoeft weg, maar we willen het wel zodanig inrichten dat er een verzorgde omgeving ontstaat. We realiseren nu een klein dorp. Een dorpsplein met centrale voorzieningen. In de lobby is een shop voor de boodschappen, daarnaast het restaurant voor een hapje en een drankje en beneden, waar de kegelbanen en disco waren, komen wellness- en fitnessruimte en een kindertheater. Het zwembad blijft natuurlijk. Daaromheen komen de wijkjes waar de verschillende woningen staan gegroepeerd. Chalets bij elkaar en stacaravans bij elkaar. En veel groen. Het wordt een mooi park."

Andries Bruil vertelt enthousiast verder. "Onze gasten willen niet, net als thuis, geprikkeld worden door de vele geluiden of het drukke verkeer. Het is hun vrije tijd, ze willen beleven. Maar ze zijn daar tegenover in die stad wel veel voorzieningen gewend. Daarom gaan we hier hotelservice bieden, best uniek in deze wereld. In de lobby kunnen de gasten allerlei extra's reserveren. De bedden zijn bij aankomst opgemaakt, ontbijt kan bezorgd worden, huurfietsen ook, een extra schoonmaak bestellen of nieuwe laken- en handdoekenset. We hebben net geen roomservice." Het bestemmingsplan geeft aan dat er niet permanent gewoond mag worden. "Dat willen we ook niet, dat is een andere dynamiek. Wij gaan voor rust, ruimte en kwaliteit."

De verbouwingen zijn aan de gang, om de infrastructuur naar de eisen van 2018 te brengen. De chalets, waarin elektriciteit en glasvezel wordt aangelegd, zijn te huur en te koop. "Een derde van de mensen koopt een chalet en verhuurt het, anderen kopen, komen af en toe zelf en verhuren het verder in het jaar, en de rest koopt het voor zichzelf en laat daarnaast familie en kennissen meegenieten."

Het terrein is 50 hectare, waarvan 24 hectare bestemd is als recreatief terrein. "We hebben ook een natuurontwikkelingsplan. Droomparken zijn juist op plekken met een mooie natuur, dat gaan we ook in Olburgen handhaven en beheren. De hoofdwegen in het park krijgen voor de veiligheid goede verlichting, langs de kleine paden houden we het klein. We willen geen lichtvervuiling. Overigens, vanwege de vleermuizen en vogels brengen we vriendelijke verlichting aan, amberkleurig."

Ook de buurt is blij met de nieuwe eigenaren. "We hebben met ze kennisgemaakt, met een bloemetje. Wij werden hartelijk ontvangen, ik kan niet anders zeggen. We gaan zeker rekening met ze houden, dat is heel belangrijk. In oktober houden we een speciale inloopmiddag en -avond voor de buurt en dorpsbewoners uit Olburgen. Dan nemen we er een drankje op."

Andries Bruil geeft aan dat hij in Marina Strandbad graag samenwerkt met lokale bedrijven. "We zoeken nog mensen, voor de wellness, een nagelstudio of kapsalon, maar ook die sportmassage kunnen verzorgen, bootcamps, yoga, fitness, zumba. Heb je iets leuks, een goed idee? Laat het me weten. Mensen willen verwend worden in de vakantie. Dat willen we regelen."

De heropening wordt op zaterdag 29 en zondag 30 september tussen 11.00 en 17.00 uur gehouden met kijkdagen. Belangstellenden kunnen dan in de modelwoningen kijken en in het centrumgebouw voor een eerste indruk.


www.droomparken.nl


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant