De toeloop was dermate groot dat al snel familieleden van het bestuur werden opgetrommeld om te helpen. Foto: PR.
De toeloop was dermate groot dat al snel familieleden van het bestuur werden opgetrommeld om te helpen. Foto: PR.

Grote belangstelling voor 'schijven' oude Vordense kastanjeboom

Algemeen

VORDEN – Er zijn weinig Vordenaren die geen afspraak hebben gemaakt bij de kastanjeboom en dat bleek afgelopen zaterdag in het centrum van Vorden.

Na enkele dagen van passen en zagen van de enthousiaste zagers van de gemeente Bronckhorst was het eindelijk zover. Het was een komen en gaan, met als onderwerp de restanten van de 'grote Vordense geschiedenisboom'. Zaterdagmorgen acht uur begon men met de inrichting van het terrein. En precies op dat moment kwam de eerste liefhebber al aan de kraam. Van tien uur 's morgens tot drie uur 's middags was gepland, maar op een leeftijd van 250 jaar moet je niet op een uurtje kijken! De eerste vracht werd snel afgeladen en vervolgens kwam de tweede met de grote jongens. Iedereen was enthousiast, zelfs wildvreemde wandelaars maakten een diepe buiging voor dit Vordens initiatief. De toeloop was dermate groot dat al snel familieleden van het bestuur werden opgetrommeld. Ook werd er belangeloos een blokhut gebouwd en werd de zware aanhanger heen en weer gereden.

De zondag en maandag werden ingelast om de vele inschrijvers, die niet in de gelegenheid waren, te kunnen voorzien van hun bestelling. Voorzitter Ingrid Keizer van Vordens Belang noteerde alle gegadigden die niet vooraf hadden ingeschreven. Dit allemaal om ze zo mogelijk toch nog een kans te kunnen bieden een historische schijf van deze markante boom te bemachtigen.

Daarom is besloten om alle Vordenaren een tweede kans te bieden om op een vervolgsessie in te schrijven. Harry Jansen zal namens Vordens Belang, met de gemeente overleggen in hoeverre dit nog mogelijk is. Volg de Facebookpagina van Vordens Belang en lees de berichtgeving in het Contact. Liefhebbers van 'grote schijven' moet men helaas teleurstellen.

V.l.n.r.: LeJo van Bloois, John Blijenberg en Marcel Bugter. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant