Felix Loeters met haflingers. Foto: Theo Janssen
Felix Loeters met haflingers. Foto: Theo Janssen (Foto: Theo Janssen)

Indrukwekkend samenspel tussen mens en paard

HENGELO - Op zaterdag 13 en zondag 14 oktober houdt menvereniging ‘In Stap en Draf’ voor de 29ste keer haar jaarlijkse samengestelde menwedstrijd op de Hietmaat, Zelhemseweg 15 in Hengelo (Gld). In verschillende klassen wordt er dan op het scherpst van de snede gestreden, waarbij de resultaten meetellen voor de selectie van diverse landelijke kampioenschappen.

Deze drukbezochte wedstrijd kenmerkt zich door een zeer gevarieerd deelnemersveld afkomstig uit het gehele land. Naast eigen rijders van ‘In Stap en Draf’ en andere landelijke combinaties, verschijnen er ook een aantal gerenommeerde internationale rijders aan de start. Er wordt onder meer gestreden door enkelspan-combinaties en tandem-aanspanningen, maar ook de twee- en vierspannen zullen van de partij zijn. Fascinerend aan de mensport is het samenspel tussen mens en dier, maar zeker ook de stuurmanskunst waarmee de aanspanningen, vaak in hoge snelheid, door de hindernissen worden geloodst.

De wedstrijd gaat van start met het verrijden van de dressuurproeven op zaterdag. Aansluitend zijn de verrichtingen van de verschillende combinaties te aanschouwen in de vaardigheidsbaan.

Tijdens de marathon op zondag verlaten de deelnemers eerst het wedstrijdterrein voor het verrijden van een wegtraject, eenmaal terug op de Hietmaat geven mens en paard het beste van zichzelf in een zestal spectaculaire hindernissen.

Tijdens beide wedstrijddagen is de Hietmaat ingericht als een gezellig en toegankelijk evenemententerrein, overzichtelijk en goed gefaciliteerd voor jong en oud. Toegang is gratis.


www.instapendraf.nl

Meer berichten