Lennart en Yoshi (r) op de nu nog lege parkeerplaats. Foto: Anouk Plantinga
Lennart en Yoshi (r) op de nu nog lege parkeerplaats. Foto: Anouk Plantinga (Foto: )

Komt dat zien bij Circus Lorelly in Vorden

VORDEN - Hooggeëerd publiek, nog heel even geduld en dan gaat het circus beginnen! Voor de tweede keer wordt het centrum van het dorp in de herfstvakantie omgetoverd tot een heuse circusplek. Spreekstalmeester Yoshi en clown Frasco kunnen bijna niet wachten tot het begint, maar tot woensdag 26 oktober zijn ze gewoon nog Yoshi Berends en Lennart Schoppers en heel druk met de laatste voorbereidingen. De twee zijn hun hele leven al in de ban van het circus en na hun ontmoeting zo'n vijf jaar geleden, sloegen ze de handen ineen. Sindsdien heeft circus Lorelly al vele kinderen en volwassenen verblijd, ontroerd en betoverd.

Lennart en Yoshi zijn erg blij dat ze hun circustent opnieuw op de grote parkeerplaats van het hotel mogen neerzetten. "De tent staat, zoals het hoort, midden in ons eigen dorp. We vinden het heel bijzonder dat hotel Bakker en de gemeente ons deze kans geven. In Vorden is veel te doen en daar sluiten wij graag bij aan. De winkeliers beginnen ons al te kennen en steunen ons op verschillende manieren. Zo hebben we een spaaractie en onze kortingsbonnen zijn verkrijgbaar in de winkels van Vorden en omgeving."

Dit jaar laat Lorelly een klassieke circusvoorstelling zien met allemaal nieuwe acts, bijvoorbeeld een luchtnummer van een dame uit Frankrijk. Voor het eerst mogelijk bij Lorelly, door de nieuwe mastconstructie van de tent. Er doen ook veel dieren mee; paarden, pony's, lama's en mini-koeien. Leuk detail: vorig jaar werd tijdens het circus een lama geboren en deze is nu te zien in de voorstelling. "Mister Charokaan" sluit met zijn danseressen de voorstelling op een grootse manier af met een vuurshow, geheel in Bollywoodstijl.

Yoshi en Lennart: "In zo'n kleine setting beleef je alles nog meer, de dieren zijn zo dichtbij, het is echt een spektakel vlak voor je neus. Dit jaar hebben we het circus nog meer aangekleed zodat het publiek nog meer betoverd kan worden. Zo heeft de tent aan de buitenkant bijvoorbeeld veel meer lichtjes gekregen. In de pauze kunnen kinderen pony- en paardrijden en de dieren bekijken. Dat laatste kan ook buiten de voorstellingen om. Er is altijd iemand aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden en als de tent open is, is iedereen welkom om een kijkje te nemen. Dat kan al vanaf het opbouwen op maandag 22 oktober."

Van woensdag 24 tot en met zondag 28 oktober zijn er in totaal zes voorstellingen te zien. Aan te raden is om kaarten online te reserveren, dat kan tot 1 dag voor de voorstelling. De circuskassa naast de tent is 30 minuten voor iedere voorstelling geopend. Hier kunt u de kaarten ophalen en (alleen contant!) betalen. Voor twee voorstellingen op donderdag en zaterdag gelden speciale tarieven. Voor alle informatie en reserveren, kijk op de website.


www.circus-lorelly.nl

Meer berichten