Jan Willem Arendsen. Foto: Henk Teerink
Jan Willem Arendsen. Foto: Henk Teerink (Foto: )

VAMC zet vierde klassementsproef uit tijdens ONK Enduro Vorden

VORDEN - De Vordense Auto en Motor Club (VAMC) de Graafschaprijders houdt op vrijdag 2 en zaterdag 3 november de 81ste Open Nederlands Kampioenschap Rit voor enduro motoren. De aankomende kampioensrit heeft drie klassementsproeven per ronde. Nieuw dit jaar is dat de VAMC een vierde klassement proef gaat uitzetten, deze wordt slechts 1 dag gereden om de belasting van een andere locatie iets te beperken. De proeven worden verreden aan de Hamelandweg, Wilmerinkweg, Kostedezijweg en in Delden. Zaterdagavond 3 november zullen de huldigingen plaatsvinden in de feesttent op de kasteelweide. Aansluitend zal er een muzikaal optreden zijn van de band Opschakel'n.

De motoren dienen donderdagmiddag voorafgaand aan de wedstrijd gekeurd te worden. Na de keuring worden ze gestald in het parc fermé op de kasteelweide, waar ze vlak voor aanvang van de wedstrijd mogen worden opgehaald door de rijder. Vanaf de kasteelweide zal vrijdag en zaterdagmorgen rond 8.30 uur gestart worden. De verwachting is dat er zo'n 270 licentiehouders en ruim veertig rijders in de 'Vintage/Classic' klasse, oude motoren die in drie categorieën zijn verdeeld: 1978-1983, 1984-1988 en 1989-1993.

De club uit Vorden heeft in het ONK enduro al vele kampioenen voortgebracht, waaronder Erwin Plekkenpol, Gerben Vruggink en Stephan Braakhekke. Ook dit jaar zijn er een aantal kandidaten die voor de overwinning en titel kunnen meestrijden in het kampioenschap. Bij de Inters maken onder andere Bas Klein Haneveld, Jan Willem Arendsen, Robin Nijkamp, Hans Vogels, Alex v,d, Broek, Thijs Bulten en Mark Wassink kans op een topklassering. Ook is de club goed vertegenwoordigd bij de nationalen met Bram Bulten en Bjorn Wisman en rijden de clubrijders die uitkomen voor de VAMC veelal vooraan in het clubkampioenschap. De concurrentie met andere deelnemende clubs is groot. Kanshebbers voor de overwinning zijn de gebroeders Pittens, zowel Wesley als jongere broer Thierry geven bij elke proef werkelijk alles wat ze in huis hebben. In de verschillende klassen die aan de start komen zijn leden van de club en regionale rijders vertegenwoordigd. Lubert Lenselink is een van de favorieten bij de Vintage/Classic samen met Martin Schalwijk. Zij hebben de nodige ervaring opgedaan in het verleden bij zesdaagse wedstrijden. Naast deze heren komen er ook rijders uit Engeland, Noorwegen, Duitsland en België aan de start in zowel het ONK en Vintage/Classic enduro .

De route die gereden gaat worden zal door vier teams van de VAMC worden uitgezet. Ongeveer 125 vrijwilligers gaan aan de slag om de route en de proeven rijklaar te maken. Hetzelfde aantal helpers zal per wedstrijddag meehelpen om alles vlot te laten verlopen. Wie wil helpen voor, tijdens of na de wedstrijddagen, kan zich aanmelden via info@vamc.nl. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd door de club.

Het is de 55ste keer dat de VAMC het organiseert. In 2008 werd er samen met de HAMOVE uit Hengelo en de ZAMC te Zelhem nog een Europees kampioenschap Enduro georganiseerd. De VAMC vond het tijd dat er weer een finalewedstrijd in de gemeente Bronckhorst gereden moest worden. Het bestuur onder leiding van Johannes van Kempen kreeg afgelopen jaar van de Koninklijke Nederlandse Motorbond (KNMV) de toezegging om de wedstrijd te organiseren. In het verleden werd de kampioensrit al vijf keer eerder georganiseerd: in 1969, 1979, 1990, 2000 en 2004. De laatste ONK enduro kampioensrit was ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de KNMV. Deze wedstrijd werd samen met de HAMOVE en ZAMC georganiseerd.

Zonder de medewerking van grondeigenaren, vrijwilligers, sponsoren, EHBO en overheidsinstellingen zoals gemeente, provincie, Gelderslandschap, het Waterschap en andere betrokken, zou het niet mogelijk zijn om dit evenement te organiseren. De VAMC is dan ook dankbaar voor alle steun die ze krijgen. Voor verdere informatie, zie de websites.


www.vamc.nl

www.enduro.nl

Meer berichten