Landgoed De Wiersse. Foto: PR
Landgoed De Wiersse. Foto: PR (Foto: )

De herfst ervaren in de kasteeltuinen

Open dag De Wiersse

VORDEN - Ingebed in het Achterhoekse coulisselandschap bevinden zich de betoverende tuinen van De Wiersse, te vinden aan de Wiersserallee 9 in Vorden. Tijdens de open dag op zondag 21 oktober is iedereen van harte welkom om te komen kijken. Bovendien zal Carla Teune om 14.30 uur een lezing geven over Chinese tuinkunst.

De herfst ervaren in de tuinen van de Wiersse is een stap terugzetten in de tijd. De moerascypressen bij het water kleuren roodbruin en de tulpenboom bij de slotgracht toont zijn bijzondere, goudgele blad. Mispels en ciderappels staan te wachten op de nachtvorst. In de borders bloeien hemelsleutels en herfstasters en in de buxusparterre de laatste rozen. Hier ervaart de bezoeker tuinkunst zoals in Engeland, Frankrijk of Italië te vinden is, maar in dit geval direct verbonden met het omliggend landschap. De tuinen kenmerken zich door afwisseling van weidse uitzichten en romantische formaliteit.

Carla Teune
Carla Teune is werkzaam bij de Hortus Botanicus te Leiden en is deskundige onder andere op het gebied van Aziatische flora. De lezing vindt plaats in de Grote Zaal. Er worden geen extra kosten gerekend voor de lezing, wel betalen deelnemers de normale entree voor de open dag. Graag reserveren via info@dewiersse.com

Informatie
Op de open dagen worden lichte maaltijden geserveerd. Entree bedraagt 6,50 euro., kinderen tot 16 jaar gratis. Er kan alleen contant worden betaald. Honden worden niet toegelaten. Parkeren gratis.

Meer berichten