Handige tips over digitale vraagstukken

BRONCKHORST - Op 4 november start Bibliotheek West-Achterhoek met wekelijkse digitale themabijeenkomsten. In een ongedwongen sfeer wordt er geholpen met digitale vraagstukken die horen bij het thema van de week. Ook als iemand geen vragen heeft, maar wel handige tips, is men welkom. De volgende thema's komen in november aan bod: 'Online bibliotheek' , 'Online winkelen' en 'Mijn bibliotheek account en het gebruik van de bibliotheekapp'.

De themabijeenkomst worden gehouden in verschillende vestigingen. In bibliotheek Doetinchem iedere vrijdagmorgen van 10.30-12.30 uur, in Doesburg iedere woensdagmorgen van 10.30-12.30 uur, in Hengelo iedere dinsdagmiddag van 14.30-16.30 uur, in Zelhem iedere maandagmiddag van 14.30-16.30 uur en in de bibliotheek van Vorden iedere donderdagmiddag van 14.30-16.30 uur. De themabijeenkomsten zijn gratis. Neem de laptop, tablet of smartphone mee. Er wordt gezorgd voor koffie/thee.

Online bibliotheek
Dit is het thema van 5 t/m 9 en 19 t/m 23 november. Tijdens deze bijeenkomst wordt uitgelegd wat er allemaal nog meer mogelijk is met een bibliotheekabonnement, zoals het downloaden van digitale boeken, het lenen van dvd's, gratis cursussen en de luisterbieb.

Online winkelen
Van 12 t/m 16 november staan de bijeenkomsten in het teken van online winkelen. Er wordt uitgelegd hoe bestellen via internet werkt, waar men op moet letten, hoe de bezorging in zijn werk gaat en welke betaalmogelijkheden er zijn.

Mijn bibliotheek
Over 'Mijn bibliotheek en de bibliotheek app gaat het van 26 t/m 30 november. Zo is het mogelijk om via de website van Bibliotheek West-Achterhoek boeken te reserveren en te verlengen. Ook wordt uitgelegd hoe het inloggen werkt. Reserveren en verlengen kan ook via de telefoon via de bibliotheek app, ook hier wordt uitleg over gegeven.

Meer berichten