Sprookjes schrijven in de streektaal

ACHTERHOEK - Liefhebbers van het schrijven van verhalen kunnen zichzelf dit najaar weer trakteren op een schrijfworkshop georganiseerd door Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers; dit keer met als thema het schrijven van een sprookje.

De cursus bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over de techniek, hoe schrijf ik een sprookje. Docent van het eerste deel is Desi Leijnen. Dit deel van de cursus vindt plaats op zaterdag 17 november van 10.00 tot 16.00 uur bij Erve Kots in Lievelde.

Het tweede deel gaat specifiek over spelling en schrijven in het dialect. Docent is dan Joop Hekkelman. Dat is op zaterdagmiddag 8 december van 13.30 tot 16.00 uur, ook bij Erve Kots in Lievelde.

De kosten van deelname voor de gehele cursus bedragen dertig euro per persoon, inclusief koffie/thee en de lunch op 17 november.

Wie hieraan mee wil doen kan zich aanmelden bij het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers, IJsselkade 13 in Doetinchem, via info@ecal.nu of tel. 0314-787078.

De deelname is beperkt tot maximaal tien personen. Deze cursus wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten