Marco Leerink pakt kopstart en wint. Foto: Henk Teerink
Marco Leerink pakt kopstart en wint. Foto: Henk Teerink

Vordenaar Thijs Bulten derde in wedstrijdklasse

HENGELO/VARSSEL - Zondag 21 oktober werd onder grote belangstelling van deelnemers en publiek de zesde editie van de Hamove clubcross in buurtschap Varssel verreden. Met 85 inschrijvers werd de tweede en tevens laatste clubcross van 2018 gereden. Het niveau was werelds en er waren een flink aantal nieuwe deelnemers. Nederlands cup kampioen Marco Leerink en ONK rijder Heiki Laing waren ook van de partij.

In de brommerklasse ging de winst naar Stijn Sloot die Sven Berendsen en Joey Puthaar voor bleef. De poedelprijs ging naar Damian Geurts die als laatste werd geklasseerd. Bij de jeugd t/m 15 jaar waren het Sean Wesselink en Niek Wesselink die de dienst uitmaakten. Sean eindigde als eerste eerste voor Niek en de goed rijdende Jome Jochems. Torleif Bretveld eindigde na een kopstart als vijfde.
De zijspanklasse staat altijd garant voor leuke wedstrijden, het snelste duo van de dag waren Tim en Sem Lenferink die iedereen het nakijken gaven op het Groot Stol Tocht circuit in de achtertuin van de familie Lijftogt. Bart Sloot en Sven Wisselink betraden het podium als tweede, Rien Mombarg en Jeno Martens mochten met een derde plaats de kleinste beker in ontvangst nemen.
Bij de quads pakte Sem Enke de kopstart maar moest zijn meerdere erkennen in Jan Groot Roessink, Martijn Weikamp werd derde. Bart Knol was de beste starter in de hobbyklasse maar kon plaats 1 niet vasthouden. De eerste plaats ging naar Nick Gerritsen, voor Arjan Eggink en Michel Veenink. De mooiste race van de dag was de wedstrijdklasse. Marco Leerink was de snelste man en ging met de grootste beker huiswaarts. Heiki Laing werd keurig tweede voor Vordenaar Thijs Bulten. Thijs gaf daarmee familie lid Erwin Plekkenpol uit Hengelo het nakijken.

Meer berichten