ToerClub Keiaosers organiseert veldtoertocht voor mountainbikers. Foto: PR
ToerClub Keiaosers organiseert veldtoertocht voor mountainbikers. Foto: PR

Keiaosers veldtoertocht biedt ook voor ervaren rijders uitdagingen

VELDHOEK - De Keiaosers veldtoertocht, beter bekend als de Rondum de Mölle, wordt zondag 28 oktober verreden en na het succes van vorig jaar is er opnieuw een jeugd MTB clinic van Kanjers voor Kanjers. De deelnemers kunnen starten van 8.30 tot 10.00 uur vanaf Eetcafé De Veldhoek in de Veldhoek.

Keiaosers veldtoertocht
Toerclub Keiaosers organiseert deze veldtoertocht net als voorgaande jaren vanuit Eetcafé De Veldhoek in de Veldhoek (Hengelo Gld). De deelnemers kunnen kiezen uit een route van 30, 45 of 55 kilometer waarbij de routes dit jaar andersom lopen waardoor het ook voor ervaren deelnemers zeker tot verrassingen zal leiden. Door de route-verkortingen en de route-uitbreidingen van de basisroute van 45 kilometer zijn allerlei variaties in afstanden tussen 30 en 55 kilometer te bedenken.

Door de toestemmingen van de diverse landeigenaren is het mogelijk geworden om mooie, afwisselende routes uit te zetten door bossen en landerijen in het gebied tussen Hengelo Gld., Ruurlo en Zelhem.

De routes zijn geheel uitgepijld en leiden de deelnemers langs heidevelden, door mooie dennenbossen, over singletracks en zandwegen. Het Hengelose Zand wordt maximaal benut om de conditie van de deelnemers op de korte, venijnige klimmetjes serieus op de proef te stellen. Natuurlijk wordt er tijdens de pauze ook aan de inwendige mens gedacht. Na afloop is er de mogelijkheid om de fiets af te spuiten en te douchen.

Jeugd MTB Clinics
Kinderen kennis laten maken met de fietssport, dat is het doel van de Jeugd MTB Clinics. Ervaren instructeurs leren enthousiaste kinderen vanaf zes jaar de fijne kneepjes van het vak. Bijvoorbeeld hoe je handig over een modderpad fietst, een boomstronk ontwijkt of een hellinkje neemt. Want fietsen is cool! Wil je meedoen met deze clinic, maar heb je zelf geen MTB, dan kun je er één lenen? Kanjers voor Kanjers heeft een aantal fietsen.

Voor meer informatie wordt verwezen naar de betreffende websites www.keiaosers.nl en www.stichtingkanjersvoorkanjers.nl/activiteiten/activiteiten en de Facebook-pagina TC Keiaosers.

Meer berichten