Leden van Stichting ARGA: Sander Woonings, Han Lusink en Karl Lusink. Foto: PR
Leden van Stichting ARGA: Sander Woonings, Han Lusink en Karl Lusink. Foto: PR

Open dag Stichting Aircraft Research Group Achterhoek

HENGELO - Stichting Aircraft Research Group Achterhoek (ARGA) onderzoekt de luchtoorlog gedurende de Tweede Wereldoorlog boven de Achterhoek, Liemers, Veluwezoom, Lingewaard en de grensstreek bij Emmerich-Bocholt. Tijdens de open dagen 27 en 28 oktober is aan de Heideweversweg 1/1a in Hengelo een unieke tentoonstelling te bekijken, waarbij het verhaal achter een vliegtuigcrash centraal staat. Beide dagen zijn belangstellenden welkom van 11.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis.

De ARGA is van mening dat een dergelijke ingrijpende gebeurtenis nooit meer mag worden vergeten en zal door professioneel onderzoek trachten alle facetten van deze luchtoorlog aan het licht te brengen.

Graag nodigt zij iedereen uit om kennis te maken met de werkzaamheden van deze stichting en de resultaten van al hun onderzoek welke staan tentoongesteld in ons museum.

Karl Lusink, voorzitter Stichting ARGA: "In een groot aantal opstellingen en vitrines wordt een goed beeld geschetst van de luchtoorlog die zich in de jaren 1940-1945 boven onze hoofden afspeelde."


www.arga-nl.nl

Meer berichten