Winand Jansen en Mark Wichink-Kruit. Foto: Henk Teerink
Winand Jansen en Mark Wichink-Kruit. Foto: Henk Teerink

Topspanning bij enduro Harfsen

HENGELO/VORDEN - Zaterdag 20 oktober werd in Harfsen de zesde ONK enduro van dit seizoen gereden. De organiserende vereniging HAMAC had een mooie route uitgezet in het buitengebied. Een drietal leuke proeven was uitgezet. Vooral de oude vuilnisbelt en het crosscircuit van de HAMAC werden druk bezocht door het publiek. Deelnemers kregen te maken met een zeer stoffig parcours en dat was niet altijd even makkelijk. Lucas Dolfing was de snelste rijder over alle klassen gevolgd door Mark Wassink en Thierry Pittens. Het verschil in tijd was in sommige klassen klein en daardoor was de spanning tot op het laatst gewaarborgd.

In diverse klassen werd gestreden om het kampioenschap. Thierry Pittens wist na de vorige vijf wedstrijden in de E1 klasse ook de wedstrijd in Harfsen te winnen. De Belg Antoine Magaine werd tweede en Bas Klein Haneveld pakte voor de vijfde keer dit seizoen een derde plaats. Het jonge talent Thijs Bulten deed goede zaken met een zesde plaats. Het rijden van Thijs ging goed maar hij maakte twee keer een foutje in proef 2 waardoor hij tijd verloor. Wesley Pittens was de sterkste man in de E2 categorie. Hij viel in de laatste ronde nog in proef 2 en had daar na afloop nog behoorlijk last van. "Een weekje rust doet wonderen en volgende week in Zelhem staan we er weer," aldus Wesley. Daar heeft hij nog een verrassing in petto. Daan Bruijsten werd tweede voor Hans Vogels. Mark Wassink en Robin Nijkamp, de VAMC leden pakten een tweede en derde plaats achter Lucas Dolfing in de E3. Winst was er voor VAMC lid Alex v.d. Broek in de EV40. Peter Bergsma uit Hummelo greep net naast het podium met een vierde plaats. Michel Reins werd twaalfde voor de club uit Vorden. Mike Bokslag won in de N1 terwijl daar pech was voor twee Vordenaren. Bram Bulten kwam ten val en brak een schippersbotje. Hij zal waarschijnlijk de laatste wedstrijden van het seizoen moeten overslaan. Bjorn Wisman moest de strijd staken met kapotte motor.
Jeroen Klein Kromhof won de N2 en Jerry van Veen was de snelste man in de N3. Daar kwamen ook veel VAMC leden en regionale rijders aan de start. Niels Beck, Sebastiaan Hammer, Nico Freriks, Bob Keurentjes , Winand Jansen en Tom Berends werden 15de, 18de, 19de, 20ste, 22ste en 23ste. Maurice v.d. Berg werd 22ste in de klasse NV40 en Rob Lauwers was de snelste man van de dag in deze klasse. Arjan v.d. Velde werd net als in Hellendoorn winnaar in de NV50. Marten Zilvold werd met een twaalfde plaats het snelste VAMC lid in deze klasse.
Aankomende zaterdag staat de volgende ONK enduro op het programma. De Zelhemse motorclub ZAMC staat altijd garant voor een mooie Jan van Beek rit. Voor publiek is het de moeite waard om op het cross circuit van de HALMAC Halle en bij Hendrik Jan Lovink in de achtertuin te kijken.

Meer berichten