Door de leden van PKV, waaronder enkele jeugdleden, zijn ongeveer tweehonderd dieren ingeschreven. Foto: PR
Door de leden van PKV, waaronder enkele jeugdleden, zijn ongeveer tweehonderd dieren ingeschreven. Foto: PR (Foto: )

Kleindieren in Kapel De Wildenborch

VORDEN – Pluimvee – en Konijnenvereniging Vorden en Omstreken houdt vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 november de jaarlijkse clubtentoonstelling onder de naam Bronckhorsterkleindierenshow in Kapel De Wildenborch aan de Kapelweg 1 in Vorden.

Pluimvee- en Konijnenvereniging Vorden en Omstreken (PKV) is een vereniging opgericht in 1920. Het doel is om rassen en kleuren die vallen onder PKV te behouden en te verbeteren. Dieren die vallen onder PKV bestaan uit hoenders, konijnen, cavia's, watervogels, sierduiven, oorspronkelijke duiven en kleine siervogels. Vrijdag op de keurdag komen ongeveer veertig kinderen van basisschool De Hoge Voorde een bezoek brengen om kennis te maken met deze hobby.

De vereniging bestaat uit vijftig leden die diverse rassen en kleurslagen fokken. Door de leden van PKV, waaronder enkele jeugdleden, zijn ongeveer tweehonderd dieren ingeschreven bestaande uit grote hoenders, dwerghoenders, serama's, sierduiven, oorspronkelijke duiven, kwartels, konijnen en cavia's.

Spiegel der Fokkerij
Hieronder vallen dieren die niet officieel erkend zijn als ras of kleur. Ook dit jaar heeft een lid van PKV weer diverse dwerghoenders ingeschreven bestaande uit diverse rassen en kleuren. Deze spiegel der fokkerij is een uitdaging voor echte liefhebbers om een bijzonder dier of kleurslag te creëren.

Keuring en verkoop
Vrijdag 2 november vindt de keuring plaats door zes keurmeesters die de dieren kritisch beoordelen op bouw, raseigenschappen, tekening, kleur en conditie. In elke diersoort wordt een kampioen aangewezen. De officiële opening en prijsuitreiking vinden vrijdagavond 2 november om 20.00 uur plaats. Daarna is de tentoonstelling geopend voor het publiek.

Op zondag 4 november is er een verkoopklasse aanwezig. De verkoopklasse bestaat uit verschillende soorten hoenders, dwerghoenders, konijnen (geënt) cavia's en duiven. Ook kan men tijdens de show informatie in winnen over het houden en verzorgen van dieren.

Openingstijden
De openingstijden van de show zijn: vrijdag 2 november van 20.30 uur tot 22.00 uur, zaterdag 3 november van 10.00 uur tot 18.00 uur en zondag 4 november van 10.30 uur tot 16.30 uur.

Meer berichten