Column Luuk Stam - Televisiemaanden

Televisiemaanden

Het is een luxeprobleem, maar het is een probleem: er is deze maanden té veel op tv. Logisch, want televisiemakers zijn ook niet gek. De dagen zijn weer korter. Het is 's avonds vroeg donker. Buiten zijn het steeds vaker de regen, de wind en de kou die regeren en dus kruipt menigeen graag lekker warm bij de kachel, op de bank voor de tv.

Ook voor wie geen Netflix heeft, is het aanbod in deze periode gigantisch. Voordat je tijd hebt gevonden om de ene aflevering terug te kijken, staat de volgende alweer voor de deur. Er zijn niet één, maar twee, drie of vier programma's die je móét zien. En er is altijd wel iemand die je wijst op een vijfde of een zesde. Heb je dat niet gezien!? Zeker het terugkijken waard!

Mijn lijstje bestaat uit – uiteraard – Boer zoekt Vrouw, de serie Ik weet wie je bent, de serie Klem en Expeditie Robinson. En dan moet Wie is de Mol? nog beginnen. Daarnaast doen de Nederlandse clubs het uitzonderlijk goed in de Champions League en gooit de KNVB er geregeld een bekerronde of – nog beter – een midweekse speelronde in. Móét ik ook zien!

Met de serie Klem ben ik pas kort geleden begonnen. Ik heb het eerste seizoen gemist en dus ken ik Wally alleen van verhalen en van een grote in de rivier gedumpte zak. Met hoge belastingpief Huug wiens leven ongewild nogal verstrikt is geraakt in dat van crimineel Marius ben ik daarentegen inmiddels zeer bekend. Ik kijk alweer uit naar donderdagavond.

Dat is ook de avond van Expeditie Robinson. Gelukkig is er de mogelijkheid om dat programma op te nemen en direct na Klem terug te kijken. Ideaal, want dan kun je die lichtjaren durende reclames doorspoelen. Enige nadeel is dat je niet kunt meekijken op het hilarische medium dat Twitter bij dit soort programma's is.

Zondagavond kon dat wel. Onder andere de vliegtuigen bij boer Jaap, de zwemtochtjes bij Marnix en Wim, de paardenlul bij Steffi – Harrold vond het toch best een hele lengte – en het commanderen van Michelle passeerden de revue. Verder moet het programma nog wat op gang komen. Al beloonden de ontknopingen in vorige seizoenen de kijkers vrijwel altijd voor het uitzitten van de soms saaie tussenafleveringen.

Zappen was zondag verleidelijk, want tussen Yvon en de boeren door reed Max naar de overwinning in Mexico. Dat moet in de nodige huiskamers discussie hebben opgeleverd. Hier thuis zijn we na Boer zoekt Vrouw doorgeschakeld naar de Formule 1. Het wordt daardoor deze week wel zoeken naar een moment om de ontwikkelingen rondom Daniel Elias en Eva van Duren terug te kijken.

Ook het item over het solarpark in Hengelo heb ik nog niet gezien, want ook dat was dit weekend op televisie. Net zoals vorige week De Bleijke te zien was. Jochem van Gelder kwam met zijn programma Van Gelders Grijs naar Hengelo om bewoners van het woonzorgcentrum hun verhaal te laten vertellen. Bijzondere verhalen. Zeker het terugkijken waard!

Meer berichten