Collega's Reed Business zetten zich via Present in bij alleenstaande moeder. Foto: Present Bronckhorst
Collega's Reed Business zetten zich via Present in bij alleenstaande moeder. Foto: Present Bronckhorst

Collega's Reed Business aan de slag voor Present

BRONCKHORST - Collega's van Reed Business Information, deels woonachtig in Bronckhorst, hebben in oktober verspreid over drie dagen, een kinderkamer en een zolder opgeknapt en bomen gesnoeid samen met medewerkers van Zorgboerderij Slangenburg. Present Bronckhorst organiseerde één van de drie projecten.

De eerste groep collega's ging aan de slag bij een alleenstaande moeder met twee kinderen met weinig netwerk en financiële middelen. In een middag hebben zij de muren van een van de kinderkamers gesaust en de plinten geverfd. De tweede groep verzorgde samen met medewerkers van Zorgboerderij Slangenburg het onderhoud van het bos bij kasteel Slangenburg. Ze snoeiden bomen, ruimden takken op en maaiden in het bos.

De laatste groep werd gecoördineerd door Present Bronckhorst. Deze collega's knapten de zolder van een alleenstaande moeder met twee zoons op, zodat de jongens deze als speelzolder kunnen gaan gebruiken. De vrouw had de zolder zelf al opgeruimd, zodat de collega's meteen konden beginnen met het sausen van de wanden. Tussendoor was er bij alle klussen tijd om met elkaar en de hulpvragers in gesprek te gaan. Een van de collega's: "Wat me bijblijft, is dat je concrete praktische hulp biedt. De hulpontvanger sprak ook uit, dat ze blij was met ons schilderwerk. Verder was het prettig om met vertrouwde collega's deze klus te doe."

Wie met collega's een maatschappelijk betrokken uitje wil organiseren en op die manier een bijdrage leveren aan een mooier en socialer Bronckhorst, kan zich opgeven bij Present Bronckhorst. Dit kan via de site. Of stuur een e-mail naar Hilde Colenbrander, projectcoördinator, hildecolenbrander@presentbronckhorst.nl.


www.presentbronckhorst.nl

Meer berichten