Foto:

Vordense successen tijdens Grote Veldloop

VORDEN/ZUTPHEN – Een recordaantal van maar liefst 450 deelnemers heeft zondag deelgenomen een de jaarlijkse Grote Veldloop die Atletiekvereniging Hanzesport Zutphen in Vorden organiseerde. Er waren diverse Vordense successen te noteren. Overtuigend winnaar over vijftien kilometer bij de mannen werd de in Vorden woonachtige en uit Ethiopische afkomstige Ali Ibrahimaschi in een tijd van 52.05 minuten. Bij de vrouwen won de Vordense Sanna van den Akker de loop over zeven kilometer in een tijd van 31.10 minuten. Tweede op deze afstand werd haar plaatsgenoot Marielle Klein Brinke (32.47). Bij de jeugd won Anne Wolbrink uit Vorden bij de meisjes de afstand over 1.8 kilometer in een tijd van 8.18 minuten.

Door Jan Hendriksen

De grote toeloop van hardlopers verraste de organiserende Zutphense atletiekvereniging zondagmorgen wel enigszins. "Normaliter nemen aan deze veldloop tussen de 300 en 350 hardlopers deel. Maar vandaag konden we onder prachtige omstandigheden ruim honderd deelnemers meer inschrijven", zo verklaarde Jan Rood namens Hanzesport Zutphen verrassend.
De Grote Veldloop is vernoemd naar natuurgebied Het Grote Veld bij Vorden. "Het Grote Veld is een van de fraaiste natuurgebieden van de Achterhoek met een grote variatie in het terrein waar bos, hei en cultuurland elkaar afwisselen. Een deel van de hardlooproute ging door terreinen van Natuurmonumenten. Mede daardoor heeft de loop een hoog aanzien binnen de hardlopers", aldus Rood.
Omdat het NK Enduro vorige week vrijdag en zaterdag ook gebruik had gemaakt van dit natuurgebied werd er zondagmorgen in alle vroegte nog druk gewerkt om op verschillende delen van het parcours de oneffenheden die er door de Endurocross waren ontstaan glad te strijken. Jan Rood: "Met vereende krachten hebben we gezamenlijk met vrijwilligers van de Vordense Auto- en Motorsport Vereniging De Graafschaprijders het parcours in goede conditie gebracht."
De Grote Veldloop startte vanaf Free-Wheel Sport en Recreatie op het Vordense bedrijventerrein 't Werkveld. De start- en finishlijn was dit jaar op de Kerkhoflaan, voor het eerst met een elektronische tijdswaarneming. "Bij de andere hardloopwedstrijden zoals de Kastelenloop in Vorden gebruiken we steevast al een elektronische tijdswaarneming, maar tot vorig jaar tijdens de Grote Veldloop nog niet. Dus dit is een sterke verbetering", aldus Jan Rood.

Drie afstanden
Er waren voor de Grote Veldloop drie afstanden uitgezet: 1,8, zeven en vijftien kilometer. De 1,8 kilometer was speciaal bedoeld voor de jeugd tot en met twaalf jaar die bij de jongens gewonnen werd door Stijn Westerbeek van Hanzesport uit Zutphen (7.05 minuut) gevolgd door Cas ter Braak uit Doetinchem (7.15) en Noud Kleijn uit Beltrum (8.03). Bij de meisjes won Anne Wolbrink uit Vorden de jeugdafstand in een tijd van 8.18 minuten. Tweede werd Nynke Stefess uit Warnsveld (8.19) en derde Isa Winter Zutphen (8.22).
De zeven kilometer bij de mannen werd een prooi voor Farhaan Abdiali uit Groenlo in een tijd van 26.08 minuten gevolgd door Wim Ritsema uit Dieren (26.43) en Sjoerd van Heeren van Hanzesport uit Zutphen (26.51). Bij de vrouwen won zoals gezegd Sanne van den Akker uit Vorden de afstand over zeven kilometer (32.10), tweede werd Marielle Klein Brinke uit Vorden (32.47) en derde Wilma Fraas uit Laren (32.58).
De vijftien werd bij de mannen met een grote voorsprong gewonnen door Ali Ibrahimaschi uit Vorden (52.05). Tweede werd Arthur Schramade uit Nijmegen (57.04) en derde Wibo van Lanen uit Malden (1.01.36). Bij de vrouwen won Esmé Möricke uit Nijmegen de afstand over vijftien kilometer (57.36), tweede werd Nynke Dijkstra uit Den Haag (1.04.55) en als derde eindigde Jolanda Brugman uit Zutphen (1.06.44).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden