Vorden 1 wijst koploper terug. Foto: Johan Bolink
Vorden 1 wijst koploper terug. Foto: Johan Bolink Foto: Johan Bolink

Vorden 1 verslaat koploper

Algemeen

VORDEN - Koploper SDOUC ging afgelopen zondag in Vorden over de knie: op een gezellig druk Sportpark 't Grote Veld won Vorden 1 met 3-1. Het eerste herenteam ziet zichzelf nu terug op een achtste plaats. De dames van Vorden redden het niet in de streekderby tegen Ratti-Socii VR1: zij verloren met 3-4.

Het was de tweede wedstrijd tegen een koploper in twee weken voor Vorden 1. Vorige keer was het Spero uit Elst dat tot en met de zesde speelronde de ranglijst aanvoerde, en bij aanvang van de wedstrijd van afgelopen zondagmiddag stond SDOUC uit Ulft bovenaan. Maar dankzij de 3-1 winst van Vorden is nu Orion uit Nijmegen de nieuwe koploper in de tweede klasse.
Vorden begon sterk en kwam met een penalty van Daan Horstman in de 7de minuut van de wedstrijd op voorsprong. Met een prachtige aanvallende actie van de linksbuiten van SDOUC werd de 1-1 aangetekend. Met deze stand brak de rust aan. Trainer Michel Feukkink wijzigde, op Stefan Eggink na, de gehele achterhoede en bracht Niels Rondeel in voor de licht geblesseerde Bas Abbink. Vorden 1 kreeg meer grip op SDOUC en zorgde ervoor dat het een gelijkwaardige wedstrijd werd. Het Ulftse team kreeg grote kansen om op voorsprong te komen, maar de bal ging er echter aan de andere kant in. Een zwak moment van de keeper van SDOUC werd genadeloos afgestraft door Frank Hiddink. De Ulftenaren gingen voor de gelijkmaker en waren met een kopbal van Kees van de Pavert heel dicht bij. Maar Frank Hiddink liet in de 85ste minuut zien hoe het wel moet: hij kopte een voorzet van Daan Horstman feilloos raak.

Damesteam verliest streekderby
De meiden van Vorden 1 hebben afgelopen zondag voor het eerst in deze competitie verloren en nog wel tegen streekgenoot Ratti-Socii. De zeer effectief spelende dames uit Kranenburg/Wichmond benutten de kansen zeer goed en kwamen in de tweede helft zelfs op een 1-4 voorsprong. Door twee doelpunten van Maree Oplaat werd het nog spannend, maar verder dan 3-4 kwamen de Vordense dames niet. Vooraf werd Roy Dommerholt als shirt- en polosponsor van Fysiotherapie Heersink in de bloemetjes gezet en bedankt voor zijn bijdrage aan het damesvoetbal bij v.v. Vorden.