Terwijl oud-wethouder Paul Seesing en ambassadeur Hans Boers nog even verder graven, kijken directeur Glasvezel Buitenaf Piet Grootenboer en wethouder Evert Blaauw goedkeurend toe. Foto: Liesbeth Spaansen
Terwijl oud-wethouder Paul Seesing en ambassadeur Hans Boers nog even verder graven, kijken directeur Glasvezel Buitenaf Piet Grootenboer en wethouder Evert Blaauw goedkeurend toe. Foto: Liesbeth Spaansen

Buitengebied Bronckhorst krijgt nu echt glasvezel

BRONCKHORST – Wethouder Evert Blaauw, oud-wethouder Paul Seesing, ambassadeur Hans Boers en directeur Glasvezel Buitenaf Piet Grootenboer hebben vrijdagochtend 9 november een voorzetje gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van de gemeente Bronckhorst. Nam de wethouder plaats in de graafmachine, de overige drie heren namen de schop in handen en startten met de graafwerkzaamheden.

Door Liesbeth Spaansen

Aan de Galgengoorweg in Vorden verzamelden zich de genodigde (oud)wethouders, betrokkenen van de gemeente Bronckhorst, de BAM en Glasvezel Buitenaf, ambassadeurs van het project en enkele bewoners rondom het perceel waar de eerste stappen naar glasvezel in het buitengebied van de gemeente Bronckhorst werden genomen.

"Dank aan de ambassadeurs in Bronckhorst. Zij hebben ervoor gezorgd dat niet 50%, maar 70% van de inwoners zich hebben aangemeld. Het kan niet anders dan dat we er een mooi project van maken," sprak directeur Piet Grootenboer overtuigend.

Wethouder Evert Blaauw vertelde de geschiedenis van het glasvezelproject in de gemeente. "Zo'n dikke tien jaar geleden kwam het initiatief van glasvezel in Bronckhorst. De kernen werden snel voorzien, maar altijd wordt dat platteland weer vergeten." Hij benoemde het belang van goed internet voor een enorme grote plattelandsgemeente, behorend bij de P10, opgericht door de voormalige burgemeester Henk Aalderink. "Ik denk dat Bronckhorst wel een kartrekker is geweest als het gaat om glasvezel en nu wordt het ook hier aangelegd."

Het is de bedoeling dat eind 2019, dan wel begin 2020 de inwoners in het buitengebied glasvezel hebben. "Ik wil hier Paul Seesing bedanken, want hij is zelfs twee keer kartrekker geweest. Net als de ambassadeurs kartrekkers zijn geweest, om in het veld te zorgen dat het percentage er gekomen is. Dus ook ik zeg: dank."

Vertegenwoordiger van de glasvezelambassadeurs in de gemeente Bronckhorst Hans Boers maakte een vergelijking met vroeger. "Ik ben 54, geboren in 1964 en dat is één jaar nadat in mijn ouderlijk huis waterleiding en elektriciteit werd aangelegd. Dat kun je je nu bijna niet meer voorstellen, dat mensen dat niet hadden. Ik denk dat wij hier in de gemeente Bronckhorst een beetje in dezelfde situatie zitten. Dus we hebben geen radio meer op een batterij. Wel internet dat het doet, maar dan hebben we het wel zo'n beetje gehad. Daarom ben ik ook zo blij dat deze dag aangebroken is. Geen historische, maar het is wel een heuglijke dag waar we allemaal op hebben gewacht."

Na ook zijn dankwoorden, konden de helmen worden opgezet en de schoppen gepakt. Een mooi moment voor iedereen die hieraan heeft bijgedragen.

In de buitengebieden rond Vorden en Hengelo is aannemer BAM al begonnen met schouwen, kijken waar in huis de aansluiting geplaatst kan worden. Meer informatie, ook over de planning van de aanleg, is beschikbaar op de site. Of bel klantenservice van Glasvezel Buitenaf, via 088-7585800.


www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/bronckhorst

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten