Wanneer Cleo Vlogman opnieuw te zien is in een van The Battles uitzendingen van The Voice of Holland is nog onbekend. Foto: Ray Depatti
Wanneer Cleo Vlogman opnieuw te zien is in een van The Battles uitzendingen van The Voice of Holland is nog onbekend. Foto: Ray Depatti

Vordense Cleo Vlogman dringt door tot de battles van The Voice of Holland

VORDEN – Tien jaar geleden won ze als twaalfjarig meisje verrassend de zesde editie van het Vordens Songfestival. Ze deed dat met het nummer 'Please don't stop the Music' van Rihanna. Of ze dit huzarenstukje dit jaar herhaalt tijdens de negende editie van The Voice of Holland moet in de komende weken blijken.

Door Jan Hendriksen

Het is nog een zeer lange weg en de concurrentie is immens. Maar feit is wel dat de inmiddels 23-jarige Vordense Cleo Vlogman vrijdagavond met glans de de 'Blind auditions' van The Voice of Holland 'door rolde' met het nummer 'Fine China' van Chris Brown. Met dank aan de coaches Anouk en Ali B. die hun stoel omdraaiden. Anouk was onder de indruk van Cleo's stem en vond dat ze tot meer in staat is. "Het is te goed om niet te drukken.", zo liet ze weten. Ali B twijfelde maar besloot uiteindelijk om op het allerlaatste moment van haar tweeënhalf minuut durende optreden ook 'te draaien'. "'Blijf bij je keus', zei Ali B, niet wetende dat hij ook echt mijn eerste keus was. Toch heb ik voor Anouk gekozen die mij gaat begeleiden voor de battles waaraan ik nu mag deelnemen. Nu wil ik natuurlijk meer", zo verklaart de geboren en getogen Vordense.

Stilzwijgen. Dat was de afgelopen maanden het credo voor Cleo Vlogman. Ze mocht tot afgelopen week immers niets 'loslaten' over haar deelname aan de meest prestigieuze talentenjacht van ons land. Via haar Facebookpagina kondigde Cleo recent haar deelname aan The Voice aan. En dat leverde al een stroom aan reacties op. Evenals vrijdagavond direct na de derde uitzending van de Blind auditons, die in juli al was opgenomen in een van de studio's op het Mediapark in Hilversum. "Ik moest al die tijd mijn deelname van RTL stilhouden, evenals het vervolg van het traject waarin ik nu ben beland", zo verklaart Cleo zaterdagmiddag in alle rust telefonisch.

De eerste muzikale schreden zette Cleo Vlogman op het podium toen ze in groep zes van basisschool Het Hoge zat. "Onze meester had toen een talentenwedstrijd georganiseerd. Ik weet nog goed dat ik met het nummer 'Stupid' van Tess, die in 2005 het Junior Songfestival had gewonnen, heb deelgenomen." Vervolgens won ze in 2008 het Vordens Songfestival dat toen nog bij Hotel Bakker tijdens de Zomerfeesten plaatsvond. Het was daardoor dat ze met Maartje Epema uit Vorden in aanraking kwam en hier zanglessen heeft genomen. Na haar voortgezet onderwijsperiode, die ze op 't Beeckland in Vorden doorbracht, maakte Cleo de keus om in de muziek verder te gaan. Ze koos voor de opleiding 'Ondernemend Artiest' aan het ROC in Almelo.

Verandering
"Maar om je boterham in de muziek te verdienen moet je van goede huize komen", kwam ze na haar afgeronde opleiding tot de conclusie. "Ik werk momenteel als parttimer bij de Hema in Vorden. Maar binnenkort verhuis ik met mijn vriend Axel, die uit Denekamp komt, naar Enschede waar ik me als zangdocent wil gaan opwerpen."
2018 is in alle opzichten dan ook een spannend jaar voor Cleo Vlogman, want naast veranderingen in haar privé situatie en de deelname aan The Voice of Holland, bracht ze begin dit jaar ook haar eerste album uit. Het album is getiteld 'Lets Glide' en werd onder de vlag van haar muzikale bedrijf Cleo-Music uitgebracht waarmee zo ook als band in verschillende samenstellingen optreedt.

Live
Wanneer Cleo Vlogman opnieuw te zien is in een van de battles uitzendingen van The Voice of Holland is nog onbekend. Wel bekend is dat ze op zaterdag 15 december live met haar band Cleo Music te zien en te horen zal zijn tijdens WinterWonderland dat in het Lochemse openluchttheater De Zandkuil plaatsvindt. Vorden zal nog even moeten wachten voor een live optreden. Maar dat zal ongetwijfeld op korte termijn veranderen nu ze zo in de 'picture' staat.

Meer berichten