Theo Hijmensen spelt Herman Addink de jubileumspeld op. Foto: Robert Ellenkamp
Theo Hijmensen spelt Herman Addink de jubileumspeld op. Foto: Robert Ellenkamp Foto: Robert Ellenkamp

Herman Addink gehuldigd vanwege veertigjarig jubileum vogelbond

Algemeen

VORDEN - Tijdens de gezamenlijke onderlinge wedstrijd van De Vogelvriend Vorden en Ruurlo & Omstreken werd Herman Addink gehuldigd. Hij kreeg van districtsbestuurder Theo Hijmensen een speld in het kader van zijn veertigjarig lidmaatschap bij de vogelbond.

Herman Addink is nog niet zolang lid van De Vogelvriend Vorden, eigenlijk pas sinds 2017. Maar de leden van De Vogelvriend kennen Herman al veel langer. De eerste kennismaking was als lid van De Edelzanger uit Eefde, waarvoor hij deelnam aan de kringtentoonstellingen. Hij was en is daar altijd een frequent deelnemer geweest met zijn gepigmenteerde en vetstof rode kleurkanaries. De rode kanaries lopen als een rode draad door zijn kweekjaren heen. Toen De Edelzanger werd opgeheven werd hij lid bij Ons Genoegen in Zutphen, totdat die vereniging in 2017 ook stopte, en hij de overstap maakte naar Vorden.

Naast rode vetstofkleurkanaries kweekte Herman ook een periode dwergpapegaaien, maar dat bleek voor hem niet een ideale kweekvogel. Wel breidde hij zijn kanariekweeklijnen uit met mozaïek rood. Dat besluit legde hem geen windeieren. Vorig jaar bijvoorbeeld bij de Kringwedstrijd behaalde hij een eerste prijs met zowel een stam en stel rood schimmel en een tweede prijs stel rood mozaïek type 2. Ook bij andere wedstrijden doet Addink goed mee.

In Ruurlo werd hij met 368 punten verdienstelijk derde in het eindklassement op basis van de vier beste vogels per inzender. Hij werd eerste bij zowel de stammen met 371 punten als bij de stellen met 185 punten met zijn rood mozaïek type 2 kleurkanaries. Geert Jansen bleek volgens de keurmeesters de beste vogels te hebben ingestuurd. Ook Jansen is kweker van kleurkanaries, maar dan van het kleurslag zwart rood intensief. Met een eerste prijs bij de stammen (374 punten), stellen (190 punten) en enkelingen (93 punten) en de beste kleurkanarie van de show wist hij 373 punten bij elkaar te krijgen voor het eindklassement.

Bennie Horsting eindigde daar tussenin met 369 punten. Hij behaalde die topklassering met een eerste prijs stam agaatopaal geel mozaïek type 2 van 372 punten, eerste prijs enkel met dezelfde kleurslag maar dan type 1 van 93 punten en een tweede prijs enkel isabelopaal geel mozaïek type 2 van 92 punten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant