Amber Kistemaker is trots op haar rek vol moeder-dochterjurkjes. Foto: Liesbeth Spaansen
Amber Kistemaker is trots op haar rek vol moeder-dochterjurkjes. Foto: Liesbeth Spaansen

Ontwerpen achttienjarige onderneemster krijgen plek bij Van Sinckel

Algemeen

VORDEN – Bij Van Sinckel aan de Dorpsstraat 15 in Vorden wordt zondag 25 november een moeder-dochterdag gehouden. Nieuwste ondernemer in Van Sinckel, Amber Kistemaker (18 jaar) uit Markelo toont haar eigen ontworpen en handgemaakte kinderjurkjes, damesjurkjes én moeder-dochter jurkjes. Belangstellenden zijn welkom voor een gezellige dag met een hapje en een drankje. De winkel is open van 12.00 tot 17.00 uur.

Door Liesbeth Spaansen

Van Sinckel postte begin september een Facebookbericht over de zoektocht naar enthousiaste ondernemers, onder andere voor handgemaakte kinderkleding. Amber Kistemaker meldde zich na een tip meteen aan. "Ik was al lang op zoek naar een conceptstore. Vaak is het heel duur of er is geen plaats, maar bij Van Sinckel mocht ik mijn rek met jurkjes neerzetten. De Vordense ondernemers staan echt achter me en helpen me waar nodig."

Het ondernemerschap heeft Amber van haar moeder, die bruidsmode maakt in haar eigen atelier in Markelo. "Dat was toen vlak naast mijn basisschool. Ik ging in de pauze altijd naar mam om te eten. Rond mijn tiende jaar was ik al bezig met naald en draad en op mijn twaalfde mocht ik kussentjes naaien op de machine. Vriendinnetjes kregen die kussentjes als verjaardagskaart."

Als veertienjarige droeg ze haar eerste zelfgemaakte mode. "Toen werd ik door moeders gevraagd of ik voor hun dochters jurkjes kon maken. Dus ging ik met zelfgemaakte patronen aan het werk. Dat leerde ik van mijn moeder, maar later ook op de opleiding. Ik ben tweedejaars student op het ROC Twente, richting Junior Stylist. Daar leerde ik patronen tekenen op de computer."
Naast haar schoolwerk, een baantje en vriendinnen zit ze 's avonds en in het weekend achter de naaimachine. Naast kinderjurkjes maakt zij nu ook moeder-dochter jurkjes. De jurkjes zijn allemaal uniek, gemaakt van tricot en gevoerd. Zij gebruikt fournituren zoals kant of strass. "Ik heb ook een Lock machine en ben aan het sparen voor een professionele machine." Amber werd via school geselecteerd voor het project ZomerOndernemer Twente 2018. Zij leerde daar het ondernemerschap en hoe een eigen bedrijf te starten. "Op 14 februari 2018 was ik zover om de jurkjes als bedrijf te gaan maken en 7 augustus heb ik Ambishion ingeschreven bij de Kamer van Koophandel."

De moeder-dochterdag in Vorden vindt Amber leuk om te organiseren. "Ook de andere ondernemers zijn aanwezig en de kinderen kunnen worden geschminkt," vertelt Amber. "Ik heb die middag een grote tafel vol liggen met stoffen. Ik koop niet teveel van dezelfde stoffen in. Daarom blijven de jurkjes exclusiever. Het zijn stoffen die opvallen, in verschillende kleuren en prints, zoals New York, Parijs, fruit, bloemen of sprookjes. De jurkjes heb ik per maat, maar kunnen ook op maat gemaakt worden. Dan meet ik de moeders of dochters op."


amberkistemaker@gmail.com

Facebook Ambishion

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant